Hava Durumu

Araç sahiplerine müjde! Benzin ve motorine büyük indirim kapıda

Suudi Arabistan ile Rusya arasındaki petrol üretimi konusundaki anlaşmazlık sonrası düşüşe geçen petrol fiyatları 2016 yılından bu yana en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Yüzde 25'lik rekor düşüşü yorumlayan piyasa uzmanları, benzin ve motorine, 10 Mart Salı'yı 11 Mart Çarşamba'ya bağlayan gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere büyük indirim bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2020 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2020 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Araç sahiplerine müjde! Benzin ve motorine büyük indirim kapıda

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen ve yaklaşık 7 saat süren OPEC toplantısında ek üretim kesintisi kararında uzlaşılamamasının ardından petrol fiyatlarında büyük düşüş oldu.

8 DOLAR İNDİRDİLER

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerinin anlaşmaya varamamasının ardından Suudi Arabistan nisan ayı kontratlarında ilk etapta 8 dolarlık düşüş gerçekleştirdi. Brent türü ham petrolün varil fiyatı uluslararası piyasada 31.38 dolara kadar geri çekildi. BİLEK GÜREŞİNE DÖNDÜ Koronavirüs sonrası petroldeki hamleleri Suudi Arabistan ile Rusya arasında yaşanan bir bilek güreşine benzeten piyasa uzmanları petroldeki büyük düşüşün iç piyasadaki akaryakıt tarafına da ciddi indirim olarak yansımasını bekliyor.

ORTALAMA 40 KURUŞ İNDİRİM BEKLENİYOR

yenisafak.com'a konuşan uzmanlar, yurt dışı ürün fiyatlarında açılış rakamlarında ortaya çıkan çöküş hareketi sonrası 10 Mart Salı'yı 11 Mart Çarşamba'ya bağlayan gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere hem motorin hem de benzin tarafında ortalama 40 kuruşluk indirim bekliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.