Hava Durumu

Araplardan Esad'a jest! Büyükelçilik yeniden açılıyor...

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Suriye'deki diplomatik temsilciliğinin tekrar açılacağı açıklandı. Bu adım, Arap ülkelerinin Suriye'de Beşar Esad yönetimiyle ilişkileri normalleştirme işaretlerinin ardından en somut gelişme olarak yorumlandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2018 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2018 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Araplardan Esad'a jest! Büyükelçilik yeniden açılıyor...

Suriye Enformasyon Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Şam Büyükelçiliği'ni bugün yeniden açacağını duyurdu. BAE'den ilk etapta açıklama gelmedi. Suudi Arabistan ile BAE, Suriye rejim lideri Beşar Esad'a karşı muhalifleri destekleyen ülkelerin başını çektiğinden, bu adımın ayrı bir önemi olduğu belirtildi. Reuters haber ajansı, BAE elçiliğinin açılmasının, 'Esad için diplomatik zafer' olduğu değerlendirmesini yaptı.

BAE'nin Şam Büyükelçiliği, 2011'de Suriye ihtilafının başlamasından beri kapalıydı.

Şam'ın Abu Rummaneh Caddesi'nde açılacak büyükelçilik sembolik olarak Suriye lideri Beşar Esad'a bir jest olarak görülüyor. Bu ayın başında Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir Suriye'de temaslarda bulunmuş, Esad'la bir araya gelmişti. 2011'de Arap Birliği'nden atılan Suriye'ye bir Arap liderin yaptığı ilk ziyaret olarak dikkat çekmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.