Hava Durumu

Araştırma: Korona yalanlarına en çok gençler inanıyor!

ABD'de dört üniversite tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre 25 yaşın altındaki gençler corona virüs konusunda yanlış bilgilere inanmaya daha eğilimli. Covid-19'da riskli grup olarak nitelendirilen 65 yaş üstü insanlar ise Covid-19 hakkındaki bilgilere daha dikkatli yaklaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2020 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2020 13:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Araştırma: Korona yalanlarına en çok gençler inanıyor!

ABD'nin önde gelen okullarından Harvard, Rutgers, Northeastern ve Northwestern üniversiteleri tarafından yapılan bir anketin sonuçları paylaşıldı.

Yaklaşık 22 bin kişinin katıldığı ankette katılımcılar 11 yaygın corona virüs yalan bilgisini değerlendirdi.

Sonuçları açıklanan ankete göre 25 yaşın altıkdaki gençler arasında Covid-19 hakkındaki yaygın yalanlara inanma oranı yüzde 18 olarak ortaya çıktı.

Öte yandan 65 yaşın üstündekilerde ise inanma oranı yüzde 9 oldu. Ağustos ayındaki anketin sonuçlarının yayımlandığı makalede, "11 yanlış iddia göz önüne alındığında yaş ilerledikçe bu bilgilere inanma oranı azalıyor" ifadeleri kullanıldı.

Değerlendirilen 25-44 yaş grubu arasındaki inanma oranı ise yüzde 17 olarak tespit edilirken, 45-64 yaş grubundakiler için bu oran yüzde 12 oldu.

En çok inanılan yanlış bilgi ise corona virüs küresel salgınının yarasa yiyen insanlar nedeniyle başladığı.

Gençlerin yüzde 28'i bu iddiaya inanırken 65 yaş üstündekilerin sadece yüzde 6'sı bu iddianın doğru olduğunu kabul ediyor.

Çin'in Wuhan kentinde başlayan salgının kentteki vahşi hayvan pazarında ortaya çıktığı düşünülse de Covid-19'un kaynağına ilişkin kesin bir bilgi bulunmuyor.

Yine aynı şekilde gençlerin yüzde 25'i Covid-19'un Çin laboratuvarlarında üretildiğinde inanıyor. Bir diğer çarpıcı sonuç ise gençlerin yüzde 24'ü sadece 60 yaşın üstündeki insanların riskli grupta olduğuna inanması.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.