Hava Durumu

Ardı ardına felaketi yaşayan Endonezya'da korkunç iddia!

Deprem, tsunami ve volkan felaketlerini ardı ardına yaşayan Endonezya'da tüyleri ürperten bir iddia ortaya atıldı. Depremin şiddetinin en yoğun yaşandığı Palu'da 1000'den fazla kişinin halen enkaz altında olduğu düşünülüyor. Yapılan son açıklamalara göre ise ölü sayısı 1558'e ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2018 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2018 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ardı ardına felaketi yaşayan Endonezya'da korkunç iddia!

Endonezya Ulusal Afet Yönetimi Ajansı (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, bölgeden gelen raporlara göre, binden fazla kişinin enkaz altında kaldığının tahmin edildiğini söyledi.

Yerel kaynaklara göre enkaz altında kalan kişilerin hükümetin yaptığı konut dev projesindeki binalarda olduğu belirtildi.

Nugroho, arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ancak her geçen gün ümitlerin tükendiğini belirtti. Bölgede felaket nedeniyle yaklaşık 70 bin ev hasar görürken, oluşan maddi hasarın 658 milyon dolara ulaştığı kaydedildi.

Bölgeye aralıksız olarak yardımlar gönderiliyor.

Sulawesi Adası'nda cuma günü 7.5 büyüklüğünde deprem ve ardından tsunami meydana gelmişti.  BNPB'nin verdiği son bilgilerde, deprem ve tsunamide ölenlerin sayısının bin 558'e yükseldiği belirtilmişti.

Öte yandan uluslararası birçok yardım kuruluşu felaketzedeler yardımlar göndermeye devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.