Hava Durumu

Arınç'tan tartışma yaratacak sözler: 'Ahmet Türk'ün terörle alakası yok, barış isteyen biri'

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi ve eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, yerine kayyum atanarak görevden alınan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'le ilgili olarak "Terörle alakası yoktur, barış olsun isteyen biridir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2019 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2019 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Arınç'tan tartışma yaratacak sözler: 'Ahmet Türk'ün terörle alakası yok, barış isteyen biri'

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi ve eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Arınç, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, geçmiş sosyal medya paylaşımları nedeniyle verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasıyla ilgili olarak da konuştu. Kaftancıoğlu'nu sevmediğini, beğenmediğini, yazdıklarına katılmadığını belirten Arınç, "Bunlardan dolayı ceza verilecek olacak, ben bir hukukçuyum, bu mesajlar toplumu infiale sürükleyecek olsa, 2013'te bir soruşturma açardı savcılarımız. Ama üzerinden 6 yıl geçtikten sonra dava açılıp hemen 2-3 celsede karar veriliyorsa buna nasıl bakmak lazım?" ifadesini kullandı.

Arınç, "Verilen kararın iyi ya da kötü olduğunu söylemekten uzağım. Kaftancıoğlu'nu sevmiyor olabiliriz. Seçimi kazandı bir kahraman haline getirdiler. Attığı mesajların hiçbirisine katılmıyorum. Ama ifade özgürlüğüne saygı duymalıyız, tahammül etmek zorundayız" dedi.

AHMET TÜRK'Ü TANIYORUM VE SAYGI DUYUYORUM'

Arınç, yerine kayyum atanarak görevden alınan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile ilgili olarak da "Ben sadece Ahmet Türk'ü tanıyorum ve ona saygı duyuyorum. Ahmet Türk'ün benim üzerimdeki hakkı şudur. Bu kişinin terörle alakası yoktur. Ahmet Türk'ün terörle alakası yoktur. Barış olsun isteyen biridir" ifadesini kullandı

BABACAN VE DAVUTOĞLU AÇIKLAMASI

Siyasetin gündeminde yer alan Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu, bazı AK Partililer tarafından "hain" olarak nitelendirilirken bu konu Arınç'a soruldu. Arınç, onların yanlış yaptıklarını ancak böyle bir söylemin de doğru olmadığını söyledi. Arınç'ın açıklamaları şöyle:

Ali Babacan, bizim en gencimizdi. Gülümsemesi en güzel arkadaşımızdır. En akıllımızdı, en başarılımızdı. Tertemiz bir insandı.

Ahmet Davutoğlu'nu danışmanlığı döneminden tanıyorum. Yaklaşık 1,5 yıl Başbakan Yardımcılığı'nı yaptım.

Hemen hemen 60'lı yıllarda, ilahiyat fakültesinde başörtüsü mücadelesini tek başına veren Hatice Babacan, Ali Babacan'ın halasıdır. Biz Ali Babacan'dan önce halasını tanımıştık.

HAİN SIFATINI KESİNLİKLE YAKIŞTIRAMAM

Ben onlara birilerinin yaptığı gibi hain sıfatını kesinlikle yakıştıramam. Belki bu sözü gelişigüzel kullananların kendileri o sıfata daha layıktır.

TEMİZ İNSANLAR AMA SİYASETEN YANLIŞ YAPIYORLAR

Bunlar temiz insanlardır. Ama siyaseten yanlış yapıyorlar.

Onları bu yanlıştan vazgeçirmek için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Bu yanlış ortaya çıktığı zaman kendileri çok daha fazla zarar görecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.