Hava Durumu

Aroma'dan işçilere uzlaşı çağrısı

Aroma ile Tek Gıda-İş Sendikası tarafından yapılan toplu iş görüşmelerinin olumsuz neticelenmesi sonrası 290 işçi grev kararı almış ve Aroma'nın meyve suyu ve su fabrikalarında üretim durmuştu. Aroma dün bir yazılı açıklamayla işçilere uzlaşı çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2017 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2017 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Aroma'dan işçilere uzlaşı çağrısı

-N. Nuri Yavuz-

Kurum tarafından yapılan açıklamada, "Şirketimiz Aroma Bursa Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş. ile TEK Gıda-İş Sendikası arasında 24'üncü dönem toplu iş görüşmeleri 9 Mart 2017'de başlamıştır. Görüşmelerde şirketimiz tarafından ortalama yüzde 12 oranında artış teklif edilmiş olup,  sendika yüzde 24 oranından aşağıya inmemiştir. Bu nedenle görüşmeler tıkanmış ve sendika grev kararı alarak, 17 Ağustos 2017 tarihinde iş durdurmuştur.

Ekonomik koşullar ve konjonktür göz önüne alındığında, teklifimizin kabul görmemesi bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Çalışanlarımızın ve çiftçilerimizin bayramı huzurlu ve mutlu geçirmeleri, aynı zamanda tarlalarda kalan meyvelerin işlenerek ülke ekonomisine katkı sağlaması için sendika tekrar görüşmeye davet edilmiştir.

Yapılan son görüşmede meyve suyu pazarındaki daralmaya rağmen, yukarıda bahsi geçen sebeplerle, şirketimiz tüm imkanları zorlayarak verilebilecek maksimum oranda ortalama yüzde 14,1 ücret artışı önermiştir. Ancak bu teklifimiz de kabul görmemiş sendika masadan kalkarak greve devam kararı almıştır. Yarım asra yaklaşan geçmişe sahip; çalışanlarına, çiftçilerine, tedarikçilerine, bayilerine dolayısıyla ülke ekonomisine değer katan bir firma olarak, ülke ve dünya ekonomisinin sıkıntılı bir süreçten geçtiği bu dönemde, hep beraber bu süreci aşacağımızı düşünmekteyiz. Tüm çalışanlarımızın, çiftçilerimizin ve tedarikçilerimizin huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesi adına yaptığımız teklifin kabul göreceğine, tekrar üretimin başlayarak bölge ve ülke ekonomisine katma değer yaratılacağına olan inancımız tamdır" denildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.