Hava Durumu

Asın bayrakları! Frutti Extra Bursaspor Eurocup'ta!

Avrupa'da Türkiye'yi temsil etme hedefiyle yola çıkan Frutti Extar Bursaspor'un 2020-2021 sezonunda 7Days euroCup'ta yarışacağı resmen açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2020 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2020 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Asın bayrakları! Frutti Extra Bursaspor Eurocup'ta!

Ali ŞAHİN

BSL'deki ilk sezonu pandemi nedeniyle yarıda kalan Bursaspor Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazanmıştı. FIBA'nın Şampiyonlar Ligi organizasyonunda bir takım değişikliklere gitmesinin ardından bir çok takım bu organizasyonu seçince Yeşil Beyazlı takım da Euroleague'in alt ligi olan 7Days EuroCup'a katılmak adına başvuru yapmıştı.

RESMEN AÇIKLANDI

Bugün toplanan Euroleague Hissedarlar Kurulu yeni sezonda 7Days EuroCup'ta yarışacak 24 takımı resmi olarak duyurdu. Geçen sezon Galatasaray Doğa Sigorta, Darüşşafaka Tekfan ve TOFAŞ olmak üzere 3 takımla temsil edilen Türkiye'nin kotası 2'ye düşürülürken Frutti Extra Bursaspor'un yanı sıra Bahçeşehir Koleji'nin de EuroCup'ta yarışacağı duyuruldu.

30 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

Toplantıda ayrı zamanda yeni sezon planlamasının taslak takvimi de onaylandı. Alınan karara göre 7Days EuroCup'ta 2020-21 sezonu 30 Eylül-16 aralık 2020 tarihleri arasında oynanacak. Organizasyonun son 16 turunun 30 aralık 2020 ve 3 şubat 2021 arasında oynanacağı kararlaştırılırken, 2-10 mart 2021 tarihlerinde çeyrek final, 16-24 mart 2021 tarihlerinde ise yarı final karşılaşmaları yapılacak. Turnuvanın final etabı ise 6-14 nisan tarihleri arasında oynanacak.

24 TAKIM BELLİ OLDU

Yeni Sezonda Frutti Extra Bursaspor ve Bahçeşehir Kolejinin yanı sıra; AS Monaco, Buducnost VOLI, Cedevita Olimpija, Fraport Skyliners Frankfurt, Brescia Leonessa, Herbalife Gran Canaria, JL Bourg, Joventut Badalona, Lietkabelis Panevezys, Lokomotiv Kuban, Maccabi Rishon LeZion, Metropolitans 92 Levallois, MoraBanc Andorra, Nanterre 92, Partizan NIS Belgrad, Promitheas Patras, Ratiopharm Ulm, Telenet Giants Antwerp, Umana Reyer, Unicaja Malaga, UNICS Kazan ve Virtus Segafredo Bologna yarışacak.

KURA 10 TEMMUZ'DA

Kuruluşundan bu yana önce Süper lig ardından da Avrupa kupası hedefi ile yola çıkan Bursaspor bu açıklamanın ardından hedefine ulaşmış oldu. Turnuvanın kura çekimi 10 Temmuz'da yapılırken Bursaspor basketbol takımı ilk kez bir Avrupa kupasında boy gösterecek. Öte yandan Haberi Sosyal Medya hesabından duyuran Frutti Extra Bursaspor Genel Menajeri Nedim Yücel "Bir hayalimiz Vardı" notunu düştü. 

'HAYAL GERÇEKLEŞTİ'

Konuyla ilgili konuşan Başkan Sezer Sezgin ise "Bu kulübün kuruluşundan bugüne kadar olan tüm gelişimine şahit olan birisi olarak çok mutluyum. Uzun zamandır hem taraftarımızın hem de bizlerin kurduğu hayal gerçekleşti ve 7Days EuroCup organizasyonunda ülkemizi, şehrimizi temsil edeceğiz. Bizlere desteklerini esirgemeyen Uludağ İçecek ailesine, tüm sponsorlarımıza ve taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Artık Avrupa'da oynanacak maçların keyfini çıkartmak istiyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.