Hava Durumu

Askeri fabrikanın özelleştirilmesi kararına Vahapoğlu'ndan tepki: 'Yanlış...'

TSK'nın tüm zırhlı araçlarının paletleri ile Fırtına obüslerini üreten Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilme kapsamına alınmasına MHP Bursa Milletvekili Vahapoğlu'ndan tepki geldi. Kararın gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Vahapoğlu, stratejik tesisler için özelleştirme uygulamasının yanlış olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2018 19:01
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2018 19:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Askeri fabrikanın özelleştirilmesi kararına Vahapoğlu'ndan tepki: 'Yanlış...'

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afganistan'daki misyonunun iki yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi Meclis'te görüşüldü. Tezkere üzerinde MHP Grubu adına söz alan Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Türkiye ve Afganistan'ın emperyalist emeller peşinde koşan ülkelere karşı direnişinin devam ettiğini belirtti. Rusya ve ABD'nin bölge üzerindeki politikalarına değinen Vahapoğlu, "Afganistan, Rusya ve ABD için sadece jeopolitik nedenden değil, petrol, kömür, doğal gaz ve diğer madenler nedeniyle hedef olan ülkedir. Küresel oyun kurucuları bu amaca ulaşmak için Taliban ve DEAŞ gibi paravan örgütlerle savaşını sürdürüyor. Irak ve Suriye'den sürülecek DEAŞ'ın Afganistan'ı yurt edinme ihtimali göz ardı edilmemelidir" diye konuştu.

KATKI SUNUYORUZ

Vahapoğlu, Afgan halkına yardım etmek için bölgede görev yapan TSK personelinin, DEAŞ benzeri örgütlerin hedefi olabileceğinin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. Türk askerinin, Afgan halkının refahı için orada bulunduğunu, bu nedenle tezkereyi desteklediklerini dile getiren Vahapoğlu, "TSK unsurları, dost ve kardeş Afgan halkının güvenliği için orada bulunuyor. Etnik kökeni ne olursa olsun halka eşit düzeyde yaklaşıyoruz. Afgan ordusunun yetiştirilmesine ciddi katkılar sunuyoruz" dedi.

OLUMSUZ SONUÇLAR DOĞURUR

Vahapoğlu'nun gündeminde TSK'nın tüm zırhlı araçlarının paletleri ile Fırtına obüslerini üreten Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilme kapsamına alınması da vardı. Stratejik tesisler için özelleştirme uygulamasının yanlış olduğunu belirten Vahapoğlu, "Bu tesis 50 yılı aşkın bir zaman içerisinde oluşmuş ve büyük bir tecrübeye sahiptir. Fabrikada fırtına obüsleri, gece ve gündüz görüş dürbünleri, dünyanın en yüksek ve en uzun süre dayanıklılığına sahip tank ve tırtıllı araç paletleri, Leopard 1 ve Leopard 2 tanklarının modernizasyonu gibi üretimler yapılmaktadır. Bu fabrikanın işletmesinin devri yasaya aykırıdır. Bu fabrikanın özelleştirme kapsamına alınması TSK'de bir birliğin özelleştirilmesi anlamına da gelebilir. Bu kararın gözden geçirilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.