Hava Durumu

Aslan Yavruları Yuvalarına alıştı

Bursa Hayvanat Bahçesi'nde mayıs ayında dünyaya gelen üç aslan yeni yuvalarına kısa sürede uyum sağladı. Nesli tükenme tehdidi altındaki hayvanların yer aldığı kırmızı listedeki hassas kategoride yer alan Afrika aslanı yavruları, yağsız kıyma ve süt karışımından oluşan mamayla besleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2021 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2021 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Aslan Yavruları Yuvalarına alıştı

Büyükşehir Belediyesince 1998 yılında kurulan, 136 türden 1100 civarında hayvanı barındıran tesiste "Afrika Savanası" adı verilen bölümde doğan "Kaptan" isimli erkek aslan ile 3 yıl önce başka bir hayvanat bahçesinden getirilen "İnci" adlı dişi aslanın 3,5 ay önce biri dişi, ikisi erkek olmak üzere üç yavrusu doğdu.

Yılda ortalama 1 milyon ziyaretçi ağırlayan, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği üyesi de olan hayvanat bahçesinde doğan yavru aslanlara "Güneş", "Çınar" ve "Vezir" isimleri verildi.

SAYI 5'E YÜKSELDİ

Bu doğumlarla, nesli tükenmekte olan hayvanların yer aldığı kırmızı listedeki hassas kategoride yer alan Afrika aslanlarının sayısı 5'e yükseldi.

Yaklaşık iki ay önce ilk muayenesi, aşıları ve ağırlık ölçümleri yapılan yavruların haftalık rutin sağlık kontrolleri ve ağırlık ölçümlerine veteriner ekip tarafından devam ediliyor.

ÖZEL BESLENME

Beslenme uzmanlarınca diyetleri düzenlenen yavru aslanlar, yağsız kıyma ve süt karışımından oluşan mama tüketiyor.

BAKICI TEMASI AZ

Yavruları beslerken vahşi özelliklerini kaybetmemesine özen gösteren hayvanat bahçesi yetkilileri, insana alışarak evcilleşmemesi, kendi doğasını koruması için bakıcılarla temasının en az olmasına özen gösteriyor.

İlerleyen günlerde yavruların sağlıklı büyüme takibi sonunda ailenin diğer üyeleri ile buluşması gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.