Hava Durumu

Aspirin Alzheimer'a çare olabilir mi?

ABD'de yapılan bir araştırma ise Alzheimerı engellemenin anahtarının dünyanın en çok kullanılan ilaçlarından biri olan aspirinde olabileceğini gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2018 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2018 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Aspirin Alzheimer'a çare olabilir mi?

Bilim insanları ilerleyen yaşlarda unutkanlık ve bunamaya yol açan alzheimer hastalığı ile mücadele etmenin yollarını arıyor. Alzheimer hastalığı günde bir aspirin içerek önlenebilir. Alzheimer hastalığı günde bir aspirin içerek önlenebilir.Uluslararası Beyin Cerrahisi Dergisi'nde yayınlanan araştırma sonuçları alzheimera karşı umulmadık bir savunma bulunduğunu gösteriyor.

Bilim insanları aspirin beyinde "amiloid plak" oluşumunu engellediğini düşünüyor. Beyin hücreleri arasına yerleşen bu yapışkan proteinlerin alzheimere yol açtığı sanılıyor.

Fareler üzerinde yapılan deneyler aspirinin vücudun bu maddeleri yok etmesine yardımcı olduğunu gösterdi.Araştırmanın umut verici olduğunu söyleyen uzmanlar,İnsanlar üzerinde de çalışmalar yapılması gerektiğini belirtiyor.

Çin'de yapılan bir araştırma da düzenli aspirin kullanımının alzheimer riskini yüzde 20 azalttığını ortaya koymuştu. Alzheimer hastalığı beyin dokusunun bozulmasıyla, unutkanlık ve bunamaya yol açıyor. Dünya üzerinde milyonlarca kişiyi etkileyen bu hastalığın henüz tedavisi ulunmuyor.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.