Hava Durumu

Astroloji son zamanlarda neden çok popüler?

Herkesin inanıp inanmamakta arafta kaldığı astrolojinin son dönemlerde bu kadar popüler olmasının altında ne yatıyor. Vallahi biz merak ettik sizde merak edin. Astroloji son zamanlarda neden çok popüler?

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2021 12:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2021 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Astroloji son zamanlarda neden çok popüler?

Son zamanlarda gerek sosyal medyada gerekse toplum arasında yükselenler, burçlar, doğum haritaları almış başını gidiyor.

Astroloji astroloji diyoruz ama nedir bu astroloji? Astroloji, göksel cisimlerin ve astronomik fenomenlerin, insan karakteri ve kaderi üzerine etkilerinin olduğu önermesini konu alan, bilimsel gerçekliğe sahip olmayan sözdebilim. İlk yazılı örnekleri Asur ve Babil uygarlığında görülmüş olan bu sözdebilimin tarihi görüldüğü üzere  baya eskiye dayanıyor.

Neden merak ediyoruz?

Sözdebilim olarak anılan astrolojiye ise son dönemlerde ilgi iyice arttı. Nedeni bilinmez ama flörtleşmeye başlayan herkes kişinin adından önce yükselen ve doğum haritası öğrenmek istiyor. Peki, bu durumun sebebi ne? Bizler son dönemde neden astrolojiye bu kadar ilgi duymaya başladık.

Belirsizlik

Yapılan araştırmalara göre Koronavirüs'ün patlak vermesiyle birlikte astrologlara başvuran müşteri sayısında yoğun bir artış var. Yüzlerce insan online olarak astrologlarıyla buluşuyor. Koronavirüs'ün beraberinde getirdiği bu astroloji merakının sebebi aslında çok basit: Belirsizlik...

Bağ kurmaya çalıştık

Koronavirüs'le birlikte hayatımıza giren en büyük kavram oldu belirsizlik. Her şey bir anda değişti. Dünya çok farklı bir sistem içine girdi. Birçok insan sevdiklerini, işini kaybetti. Kimisi ise dolu geçen zamanını. Bütün bunlar bizi büyük bir belirsizliğe itti ve bu belirsizliğin içinde kendimize bir bağ kurmaya çalıştık.

Yıldız astroloji oldu

Kimi kendini yogaya verdi, kimisi spora, kimisi sağlıklı beslenmeye, kimisi çalgıya çengiye, kimisi de astrolojiye. Aralarında yükselen yıldız ise astroloji oldu. Çünkü insanlar kendi içlerine dönmek, hayatlarını değerlendirmek, aklındakileri toparlamak için astrolojiyle vakit yaratarak bir kaçış yolu buluyorlar. 

Arafta

Bütün bunlar bir yana dursun yapılan araştırmalara göre değişen inanç dünyası da astrolojinin bu kadar gündem olmasında çok önemli bir etken. Çünkü astroloji ne bilim ne de bir din. Arafta kalmış. Aslında dönem insanın anlatan en güzel kelimelerden biri: Araf. Herkes büyük bir arafın içindeyken haliyle arafta olana yönelmek istiyor.

Köprü konumunda

Astrolojinin ise böyle bir kriz dönemi için ana akım olması muhtemel bir şey. Dinin uzağında duran, yer yer de tartışmalara konu açan astrolojinin insanları rahatlatmasının ana temellerinden biri köprü konumunda olması. Ne dinde ne de bilimde aradığını bulamayan insanların orta yolda buluşma noktası astroloji.

Rahatlatıyor

Diğer bir yandan geçmişte bazı şeylerin tekrar ettiğini görmek, yaşanılan her şeyin geçmişte de olduğunu bilmek insanda bir rahatlama etkisi yaratıyor. Başka bir açıdan ise karşımızdaki kişiden kendimizle alakalı bir şeyler duymak, daha bireysel yorumlar almak, kendimizle alakalı ne olacağını ya da ne olduğunu öğrenmek, kişiliğimiz hakkında birkaç yorum almak insanı çeken ve hoşuna giden durumlar.

Hikâye duymayı seviyoruz

Bu sadece astrolojide değil Tarot'ta ve kahve fallarında da öyle. İster inanan ister inanmayan insan oldun mutlaka bir ilgisini çeker fal ve astroloji konusu. Çünkü hikâye duymayı çok seviyoruz hele ki kendimizle alakalıysa. Bu sebeple özellikle astrolojinin özellikle bu dönemde patlak vermesi, insanların bir hikâye yazma isteğinden ve içinde bulunduğumuz bu belirsizlik durumlardan ötürüdür diye düşünüyorum. Bir de mistik hava. Oh mis gibi. Hangimiz mistik şeyleri sevmeyiz ki? Değil mi?
Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.