Hava Durumu

Atatürk'e hakaretten yargılanan Hasan Akar'ın cezası belli oldu

Atatürk'ün hakaret etmekten yargılanan Hasan Akar, 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararın ardından Hasan Akar'ın avukatı Mustafa Arıboğa, 5 yılın altında ceza alanların cezavinde yatırılmadığını belirterek "Baskı mı gördü acaba mahkemeniz" deyince hakimin sert tepkisi ile karşılaştı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2017 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2017 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Atatürk'e hakaretten yargılanan Hasan Akar'ın cezası belli oldu

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda Atatürk'ün annesi Zübeyde hanımla ilgili hakaret içeren cümleler söylediği gerekçesiyle hakkında 11 Mayıs'ta yakalama kararı çıkarılan Hasan Akar hakkında "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlarından 7,5 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Akar, katıldığı ilk duruşmada, söylediklerinin bazı kitaplardan nakil olduğunu ve üslubunun yanlış olduğunu söyleyerek beraatini istedi. Mahkeme, Hasan Akar'ı kuvvetli suç şüphesi ve kaçma şüphesinin varlığını gözeterek tutukladı.

Bakırköy 18'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ikinci duruşmada Kanal D televizyonundan görüntü CD'si geldiği belirtildi. Duruşmada görüntü izlendi. Sanık konuşanın kendisi olduğunu söyledi.

Duruşmaya katılarak müdahillik talep eden avukat Zafer Tunca "Bu şahıs ve benzeri kişiler Atatürk'ün şahsını yıpratmak için bu sözleri dile getirmişlerdir. Türk milleti olarak doğrudan zarar görmekteyiz." dedi. Hakim, avukat Tunca'nın müdahillik talebini reddederek duruşmadan çıkmasını istedi. Avukat Tunca'nın karara itiraz edeceğini söylemesi üzerine hakim Ülker Kiraz, "O zaman herkes müdahil olsun. Biz zaten Türk milleti adına buradayız. Türk Milleti adına karar vereceğiz" dedi.

Duruşmada söz verilen tutuklu sanık Hasan Akar, medyada kendisiyle ilgili bazı haberler çıktığını belirterek, "Ortada bir suç varsa bana aittir, mensubu olduğum cemaate ait değildir" diyerek beraatini talep etti.

Mahkeme sanık Hasan Akar'ı "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" suçundan 1 yıl 6 ay hapis ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçundan da 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, verilen cezalarda herhangi bir indirim uygulamadı.

Kararın açıklanmasının ardından Hasan Akar'ın avukatı Mustafa Arıboğa, 5 yılın altında ceza alanların cezavinde yatırılmadığını belirterek "Baskı mı gördü acaba mahkemeniz. Daha cesur bir karar beklerdik sizden" diyerek karara tepki gösterdi. Bu sözleri tutanağa geçiren hakim avukata "Dışarı çıkın" dedikten sonra güvenlik görevlilerinden de duruşma salonunu boşaltmasını istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.