Hava Durumu

Atatürk Havalimanı'nda özel jet düştü

Atatürk Havalimanı'ndan havalanan TC-KON tescilli özel jet, iniş takımlarındaki arıza nedeniyle acil iniş yaparken pistten çıktı. Alev alan jeti itfaiye ekipleri söndürdü.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2017 22:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2017 22:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Atatürk Havalimanı'nda özel jet düştü

İnişi sırasında pistten çıkarak yanan özel jette, ünlü şarkıcı Gökhan Güney'in eşi Özlem Güney'in hostes olarak görev yaptığı, fakat özel bir işi olduğu için uçuşa gitmediği öğrenildi.

Atatürk Havalimanı'ndan kalkan TC-KON tescilli Cessna Citation VII tipi özel jet, acil durum bildirdikten sonra iniş sırasında pistten çıkarak yandı. Olayda uçakta üç mürettebat ve bir yolcu yaralı olarak kurtarıldı. EuroAir'e ait, Koçoğlu Havacılık tarafından işletilen 1998 model TC-KON tescilli uçak, saat 21.20'de Kıbrıs'taki Ercan Havalimanı'na gitmek üzere Atatürk Havalimanı'ndan kalktı. Kalkıştan kısa bir süre sonra uçakta iniş takımlarında arıza ortaya çıkan jetin pilotları geri dönme kararı aldı. Atatürk Havalimanı kulesi ile temasa geçen pilotlar, öncelikli iniş izni istedi. Havalimanı itfaiye ve kurtarma ekipleri acil durum için pistte yerlerini aldı.

HAVALİMANI KAPATILDI

Saat 21.30'da çift motorlu iş jeti Atatürk Havalimanı'nın 35 sağ pistine teker koydu. Ancak iniş takımları katlanan uçak pistte kaydı ve toprak alana çıktı. Alev alan uçağa hemen havalimanı itfaiyesi müdahale etti. Uçakta bulunan pilotlar Muzaffer Kütük, Mehmet Mümin Turan, hostes Duygu Doğaçay ve yolcu Mehmet Şahin itfaiye tarafından yaralı olarak kurtarıldı. Dört kişinin de sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Olay nedeniyle Atatürk Havalimanı iniş trafiğine bir süreliğine kapatıldı. Sadece Florya-Ataköy istikametindeki 05/23 pistinden kalkış izni verildi.

HAVA TRAFİĞİNİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Kaza ile ilgili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, jetin kalkışı sırasında iniş takımlarının arıza yapması sonucu acil iniş isteyen jet kaptanının isteği doğrultusunda pistin boşaltıldığını, sağlık ve itfaiye ekiplerinin iniş için hazırlanan piste yönlendirildiği belirtildi. Uçağın inişi sırasında pistten çıktığı ve yandığı belirtilirken, oluşan yangına itfaiyenin anında müdahale ettiği ifade edildi. Bakanlık yetkilileri, 1 yolcu, 2 pilot ve hastesin bulunduğu uçaktaki kazada 4 kişinin yaralandığını açıkladı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan sadece hostesin vucudunda kırıklar olduğu, ancak hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi. Bu arada kaza nedeniyle kısa süreliğine uçuşa kapanan havalimanında hava trafiğinin normale döndüğü bildirildi.

100 METRE SÜRÜKLENEREK ALEV ALDI

Kazayla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, kazanın Atatürk Havalimanı'nda uçuş trafiğini kısa süreliğine etkilediğini belirtti. Şahin, kazaya ilişkin "Uçak pistten çıkıyor, 100 metre ileride duruyor. Dört kişi var uçak içerisinde, 3'ü mürettebat, 1'i yolcu. Herhangi bir can kaybı yok. Hepsi Türk vatandaşı. İki pilot, bir hostes ve bir yolcu. Hastanede, basit de olsa yaralanmış durumdalar ve tedavi altındalar" ifadelerini kullandı.

ÜNLÜ ŞARKICININ EŞİ ŞANS ESERİ JETTE DEĞİLDİ

İnişi sırasında pistten çıkarak yanan özel jette, ünlü şarkıcı Gökhan Güney'in eşi Özlem Güney'in hostes olarak görev yaptığı, fakat özel bir işi olduğu için uçuşa gitmediği öğrenildi. Yaralanan arkadaşlarını hastanede ziyaret eden Özlem Güney, "Çok büyük bir kaza atlatmışlar tesadüf ben bugün yoktum, ama onlar içinde çok üzüldüm. Çok şükür hepsi çok iyi. Görüştüm, hepsi çok iyi, fiziki olarak yaralanmaları var. Ciddi iç yaralanmaları yok" dedi.

Atatürk Havalimanı'nda inişi sırasında pistten çıkarak yanan özel jette ünlü Gökhan Güney'in eşi Özlem Güney'in hostes olarak görev yaptığı fakat özel bir işi olduğu için uçuşa gitmediği öğrenildi. Yaralanan arkadaşları hakkında Bakırköy Dr. Sadi Konuk eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bilgi alan Özlem Güney, ciddi bir yaralanma durumunun söz konusu olmadığını söyledi. Normalde bu uçuşta kendisinin hostes olarak yer alacağını fakat işi çıktığı için uçuşa gidemediğini söyleyen Güney, "Çok büyük bir kaza atlatmışlar, tesadüf ben bugün yoktum. Ama onlar içinde çok üzüldüm. Korktum, endişe duydum. Normalde çoğunlukla ben oluyorum. Ama bugün bir işim çıktı bunu da kaptanımız biliyordu. Bu yüzden başka bir arkadaşımızı aldılar. Duygu Hanımı aldılar. Çok şükür hepsi çok iyi. Fiziki olarak yaralanmaları var. Ciddi iç yaralanmaları yok. Müşahede altında tutuyorlar. Tabi ki bir şokları var kolay değil, havadasın ve yükselme, en kritik anında uçak alev alıyor. Neyse arızası bilmiyorum artık geri dönüyor. 3 yerinden kırılmış uçak. Burada pilotun başarısı çok büyük. Hiçbir endişe yapmadan onu indirebilmek büyük bir başarı" diye konuştu.

Şarkıcı Gökhan Güney ise, "Her şey kısmet kapı değiştirdik biz, çelik kapıyı değiştirdik. O uçuşa gitmedi, arkadaşını gönderdi. Böyle oldu yani neticede o da onun arkadaşı çok şükür bir sorun yok. İçeride de sorun yok. Ufuk tefek fiziki yaraları var buna rağmen diyor ki 'Uçağı durduramadım' diyor. Ona üzülüyor düşünebiliyor musun? İnsanının hayatı mı uçak mı? Bence insan hayatı. Bu da mesleğinin saygısıdır. Emekli asker, çok güzel bir insandır" şeklinde konuştu.

UÇAK DİZİDE DE KULLANILMIŞ

Atatürk Havalimanı'na iniş yaparken pistten çıkan ve yanan jetin geçtiğimiz hafta bir dizde yer aldığı görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde ünlü oyuncu Erkan Petekkaya'nın rol icabı uçağa bindiği görülüyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kalkıştan hemen sonra acil iniş yapan ve yanan uçağın geçtiğimiz hafta ilk bölümü yayımlanan ve ünlü oyuncu Erkan Petekkaya'nın oynadığı dizide kullanıldığı ortaya çıktı. Rol icabı Afganistan uçuşu için kullanılan uçağın dizide yer alan görüntülerinde ünlü oyuncu Petekkaya'nın uçağa bindiği görülüyor.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.