Hava Durumu

Av başladı! Hepsi birden peşine düştü...

Son haftalarda savaş gemileri ve uçakları karşı karşıya gelen iki dev ülke arasındaki gerilim artıyor. Dış basında çıkan haberlere göre Pasifik okyanusunda, bölgede düzenlenen tatbikatların ardından Pasifik Filosu'nun nükleer denizaltının peşine düşmesiyle gerçek anlamda bir "av" başlamış durumda.

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2021 22:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2021 22:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Av başladı! Hepsi birden peşine düştü...

Moskova ve Washington arasındaki gerilim için liderler "ikili ilişkilerde tarihi dip" demişti. İki ülke ordusu giderek sıklaşan aralıklarla karşı karşıya gelmeye başladı.

Rus basınına göre, Rus Pasifik Filosunun gemileri ve Rus uçakları, Hawaii kıyılarında bir Amerikan nükleer denizaltısını 'avlamak' için yola çıktı.

Birkaç saat önce, Amerikan nükleer denizaltısı "USS North Carolina", Hawaii'deki ABD deniz üssünden ayrıldı ve okyanusa girdi.

Bu hamle, Rus Donanmasına ait gemilerin ve uzun menzilli anti-denizaltı uçaklarının Hawaii Adaları'nda görülmesinin ardından geldi.

Daha önce, Avia.pro kaynağı, bir grup Rus savaş gemisinin Hawaii Adaları'na yöneldiğini ve buna uzun menzilli anti-denizaltı uçaklarının da katıldığını bildirdi.

ABD ÜSSÜNÜ YOK ETMEK İÇİN TATBİKAT 

Ayrıca Amerikan deniz kuvvetlerine karşı koymanın yanı sıra saldırı düzenlemek ve ABD'nin en büyük deniz üslerinden birini yok etmek için de tatbikat yaptılar.

"Telegram" kanalının "Operasyonel Hat" mesajında ​,​"Bunlar, Hawaii takımadalarının hemen yakınında bulunan Pasifik Filosu'nun çeşitli kuvvetlerinin tatbikatlarının düzenlendiği alanlar.

ABD Donanması'nın yakın zamanda Agile Dagger 2021 tatbikatını gerçekleştirdiği yer de burası" denildi.

Amerikan nükleer denizaltısı USS North Carolina'nın hangi yönde ilerlediği bilinmiyor ancak Rus ordusunun Amerikan denizaltılarını takip etmek için çeşitli yöntemleri bulunuyor.

BİR AYDA 3. KEZ ENGELLENDİ 

Rus medyasına göre, Rus Hava Kuvvetleri, bir ay içinde üçüncü kez F-35 savaş uçaklarını engellemeyi başardı.

Rus ordusu, F-35 avcı uçaklarına karşı radikal bir şekilde hareket ederek yeteneklerini aktif olarak test etmeye ve bu beşinci nesil savaş uçaklarının imhası için talimlere başladı.

Bu nedenle, Rus Havacılık Kuvvetleri'nin Su-27 ve Su-35 avcı uçakları, İtalyan Hava Kuvvetleri'ne ait bir çift F-35 avcı uçağını gökyüzünde yakalayarak engelledi.

Bir çift Rus stratejik Tu-160 bombardıman uçağının Baltık Denizi üzerinde planlı bir uçuş yaptığı biliniyordu ancak Rus bombardıman uçaklarını engellemek için iki F-35 avcı uçağı havalandırıldı.

Ancak Rus Tu-160 bombardıman uçaklarına Su-27 ve Su-35 avcı uçakları eşlik ediyordu. Bu, Rus jetlerinin F-35 avcı uçaklarını bir ay içinde üçüncü engellemesi oldu.

'PROVOKASYONLAR ARTACAK' 

Rus medyasına göre, Vladimir Putin ile Joe Biden arasında 16 Haziran'da gerçekleşecek olan toplantının arka planında, NATO ve ABD'nin Karadeniz'de bir provokasyon hazırladığı biliniyordu.

Bu hamle, Pentagon ve İttifak üyesi ülkelerin Beyaz Saray ile Moskova arasındaki ilişkilerin düzelmesini engelleme çabalarından kaynaklanıyor.

Soha'nın yayınladığı verilere göre, NATO gemilerinin Karadeniz'de yoğunlaşmasına ek olarak dün bölgeye en az üç NATO gemisinin gönderildiği biliniyor (muhtemelen Karadeniz'e gönderilen dördüncü savaş gemisinden bahsediyoruz).

FRANSIZ KEŞİF UÇAKLARI GELİYOR 

ABD'nin bu hamlesi, Karadeniz ve Baltık Denizlerinde Rusya, NATO ve Ukrayna arasındaki bir dizi gerilimi takip ediyor. Daha önce, Fransız keşif uçaklarının istihbarat toplamak için Rus savunma tesislerine yaklaştığı bildirilmişti.

Öte yandan, ABD 6. Filosu, bölgede güvenlik operasyonları yürütmek üzere bir Amerikan muhrip gemisinin Karadeniz'e doğru yola çıktığını duyurdu. Bu sınıftaki gemiler Tomahawk seyir füzeleri, Harpoon gemisavar füzeleri ve SM-3 füzesavar füzeleri ile silahlandırılmış durumda.

RUSYA'DAN NÜKLEER YANIT 

Batı basınında çıkan haberlere göre, NATO'nun eylemlerine yanıt olarak Rusya nükleer denizaltısını İngiltere kıyılarına gönderebilir.

İKİ F-35 UÇAĞI ENGELLENDİ 

İki Amerikan F-35 avcı uçağı Suriye'deki Rus askeri tesislerine yaklaşmaya çalıştı. Bununla birlikte, Khmeimim hava üssünde ve Suriye, Tartus'taki Rus deniz üssünde konuşlu Rus hava savunma sistemleri, iki hayalet uçağın yaklaştığını tespit etti ve bir Rus Su-30SM, ABD uçaklarını engellemek için uçuşa geçti.

Avia.pro haber ajansının elde ettiği verilere göre, elektronik karşı önlemleri aşan Rus savaş uçağı, iki Amerikan F-35'ine tamamen fark edilmeden yaklaşmayı başardı.

'ABD'Lİ PİLOTLARIN KAFASI KARIŞTI' 

Bu, ABD Hava Kuvvetleri pilotları için tam bir sürpriz oldu. Sayısal üstünlüğe rağmen, F-35 savaş uçakları hemen geri dönüp sınır bölgesini terk etmek zorunda kaldı.

Bu olaya ilişkin bilgiler doğu medyası tarafından da doğrulanırken, olayın Amerikalı pilotların kafasını karıştırdığına ve onları korkuttuğuna dikkat çekildi.

F-35 pilotları korktular ve başarısızlıklarını anladılar. Pilotlar, uzun süre düşünmeden tehlike bölgesinden ayrılmayı tercih ettiler. Bugüne kadar, bu, Amerikan F-35'lerinin Rus Su-30 savaşçıları tarafından ele geçirilmesini içeren ikinci olay oldu.

ABD ve NATO'nun Rusya'ya karşı savaş planları yaptığı ortaya çıktı. Rus basını uygulamaya konulması düşünülen planların detaylarını bildirdi. Haberde şu ifadelere yer verildi:

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkeleri, Rus donanmasına karşı F-35 savaş uçaklarını kullanmayı planlıyor. ABD ordusuna göre, bugün Rus filosuna karşı koymanın en etkili yolu bu.

The National Interest tarafından sağlanan bilgilerden de anlaşılacağı gibi, Rus Donanması Baltık Filosu'nun gemileri, ABD Hava Kuvvetleri, Polonya ve Norveç'in F-35 avcı uçaklarının saldırıları ile bastırılabilir.

Bu savaş uçakları, Tomahawk füzeleri vuruş mesafesindeyse Amerikan savaş gemileri için hedef bulmak için de kullanılabilir. Avrupa harekat sahasında Rusya ile büyük çaplı çatışmalar olması durumunda, Amerika Birleşik Devletleri ve NATO, Moskova'ya karşı koymak için (nükleer olmayan) cephaneliklerinin tamamını kullanacak.

Danimarka, Polonya ve Norveç Hava Kuvvetleri'ne bağlı F-35 avcı uçakları, Baltık Denizi'ndeki Rus savaş gemilerini takip edebilecek ve koordinatlarını saldırı için Amerikan savaş gemilerine iletebilecek

Rus analistler, Rus ordusunun modern hava ve füze savunma sistemleriyle donanmış olduğuna ve ABD'den gelen saldırının neredeyse kesinlikle püskürtülebileceğine inanıyor.

RUS DONANMASINA KARŞI RADİKAL YÖNTEMLER 

ABD ordusu, Rus denizaltıları ve onların "görünmez olma" özellikleri ile başa çıkmak için radikal bir yöntem önererek, her Rus denizaltısının tam konumunu bildiğine dair daha önceki iddiaları yalanladı.

Bu nedenle, Amerika Birleşik Devletleri, Rus denizaltılarını izlemek ve denizaltıların hareketi üzerinde tam kontrol sağlamak adına tam konumlarını hesaplamak için devasa bir uçak ağı kullanmayı planlıyor.

Aslında, Amerikan medyasının ABD Donanması'nın askeri temsilcilerine atıfta bulunarak belirttiği gibi, bugün ABD Donanması ve keşif uçakları tüm Rus denizaltılarını kontrol etme yeteneğine sahip değil ve bu nedenle uçak ağının kullanımı Rus denizaltılarına karşı çok daha geniş fırsatlar sunacak.

Rus Donanması kısa süre önce Kuzey Atlantik Okyanusu'nda büyük ölçekli denizaltı tatbikatları yapmaya başladığında, Avrupa başkentlerinde alarm zilleri çaldı.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, en büyük deniz kuvvetlerine sahip ülkeler - İngiltere ve Norveç - Amerikan P-8 programına katılmayı seçtiler.

Diğer Avrupalı ​​Müttefikler yerel bir çözüm aramayı tercih ediyor ancak büyüyen denizaltı tehdidine, yeni bir Avrupa denizaltısavar uçağı piyasaya çıkana kadar geçici bir müdahalenin gerekli olacağını anladılar.

Bu geçici çözümün sağlanması için Ocak 2020'de bir teklif talebi gönderildi ve görünüşe göre kazanan belli oldu.

Washington,ilk olarak ortaya çıkan denizaltı tehdidini ortadan kaldıracak, ikinci olaraksa ABD Donanması üzerindeki baskıyı azaltacak.

Öte yandan, analistler ABD'nin denizaltısavar Boeing P-8A Poseidon'un satışından kar elde edebileceğini ancak bu uçağın da yeteneklerinin çok sınırlı olduğunu belirtiyor.

Doğu Akdeniz'de bir Rus denizaltısını bile takip edemeyen uçakla Atlantik'te nükleer denizaltının koordinatlarını belirleme girişimi, bir piyangoya dönüşebilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.