Hava Durumu

Avrupa'da kritik sınav!

Bu sezon ilk kez mücadele ettiği TOP 16'da 2. devreye avantajlı giren TOFAŞ yarın, kritik maçta Juventut Badalona'yı konuk edecek. Bursa ekibi karşılaşmayı en az 5 farklı kazanırsa son 2 haftada çeyrek final şansını averaj hesaplarına bırakacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2020 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2020 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Avrupa'da kritik sınav!

Ali ŞAHİN

7Days EuroCup TOP 16'da yoluna devam eden TOFAŞ çeyrek final yolundaki kritik maçta Juventut Badalona'yı konuk edecek. Yarın Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanacak mücadele saat 20:00'de başlayacak. Karşılaşmayı Spiros Gkontas, Sergio Silva ve Sebastien Clivaz hakem üçlüsü yönetecek. Mücedele S Sports'tan da naklen izlenebilecek.

TEK EKSİK WİLLİAMS

Hafta sonu karşılaştığı Sigortam.net İTÜ önünde zaman zaman zorlansa da kazanmasını bilen TOFAŞ'ta o maçın 3. çeyreğinde sakatlanan Devin Williams dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Avrupa'daki son 2 maçta statü gereği oynayamayan Rion Brown ise bu karşılaşmada sahadaki yerini alacak.  TOP 16'da çıktığı 3 maçta 2 galibiyet ayan TOFAŞ tek yenilgisini ise geçen hafta deplasmanda Juventut Badolana önünde almıştı.

AVERAJ İÇİN 5 FARK

İki takım bugünkü maçta aynı zamanda son 8 için kritik bir sınav verecek. İlk maçı 88-84 kazanan İspanyol ekibi ile TOFAŞ arasında son 8 için averaj hesabı ihtimaline karşı atılan her sayı büyük önem kazanacak. TOFAŞ müsabakayı kazanması halinde rakibinin 1 galibiyet önüne geçecek. Bursa ekibinin galibiyeti 5 sayı ve üzerinde olursa ikili averaj üstünlüğü de temsilcimizde kalacak.

DEPLASMANDA YOKLAR

7Days EuroCup'ta ilginç bir grafik çizen Juventut Badalona bu kulvarda 7'si evinde olmak üzere 13 maça çıktı. İç sahadaki bütün maçlarını kazanan İspanyol ekibi deplasmanda ise hiç galibiyet alamadı. Avrupa'da çıktığı 6 deplasman maçında sırasıyla Naterre92, UNICS Kazan, Brescia Leonessa, Darüşşafaka Tekfen, Cedevita Olumpija ve Unicaja Malaga'ya boyun eğdi.

EN BÜYÜK KOZ SEYİRCİ

Bursa'da iyi bir sinerji yakalayan ve son haftalarda maçlarını dolu tribünler önünde oynamaya alışan TOFAŞ'ın yine en büyük kozu taraftarı olacak. Bu sezon Lig'de çıktığı 9 iç saha maçında sadece Fenerbahçe ve Efes'e kaybeden TOFAŞ Avrupa'da oynadığı 6 iç saha maçının ise 5'ini kazandı. Seyircisinin desteği ile Kuban ve Malaga gibi devleri deviren Bursa ekibi tek yenilgisini ise 80-73'lük skorla Umana Reyer önünde aldı.

ELAZIĞ'A YARDIM

TOFAŞ mücadele öncesinde de taraftarına bir çağrı yaparak Elazığ ve Malatya'daki depremzedeler için yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu. Müsabakaya gelen taraftardan deprem bölgesindeki zorlu şartlar nedeniyle kışlık temel ihtiyaç malzemeleri getirmesini isteyen Bursa ekibi seyirci girişlerinde dayanışma kutusu konuşlandıracak. Maçta toplanan malzemelerin tamamı da deprem bölgesine nakledilerek ihtiyaç sahiplerin ulaştırılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.