Hava Durumu

Avrupa ülkesinde yoğun bakım krizi! Sadece 7'sinde boş yer kaldı

Koronavirüs vakalarında ciddi artışların yaşandığı Portekiz'de yoğun bakım servislerinde boş yatak neredeyse kalmadı. Bu durumun üzerinde Alman ordusu Portekiz'e yardım göndereceğini açıkladı. Ayrıca Avusturya Başbakanı Kurz de Portekiz'den hasta alabileceklerini duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2021 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2021 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Avrupa ülkesinde yoğun bakım krizi! Sadece 7'sinde boş yer kaldı

Portekiz'de koronavirüs vakalarında yaşanan artış sebebiyle ülkedeki 850 yoğun bakım ünitesinden sadece 7'sinde boş yer kaldığı açıklandı. Bunun üzerine Alman ordusu Portekiz'e yardım göndereceğini duyurdu.

Almanya Savunma Bakanlığı, koronavirüs vakalarında artışın gerçekleştiği Portekiz'e tıbbi personel ve ekipman yardımında bulunacak. Almanya Savunma Bakanlığı sözcüsü Reuters'a yaptığı açıklamada, "Portekiz'e sağlık çalışanı ve tıbbi ekipman konusunda yardımda bulunacağız. Detaylarının bu hafta içinde netleşmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Alman Der Spiegel dergisi, Alman ordusunun Portekiz'e ilk etapta 27 doktor göndermeyi planladığı ve üç hafta kalmalarının tahmin edildiğini yazdı. Bunun yanında mobil ventilatörler ve hasta yataklarının da gönderileceği ifade edildi.

AVUSTURYA DA YARDIM EDECEK

Öte yandan Avusturya'da Portekiz'e yardımda bulunacağını duyurdu. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, herhangi bir sayı belirtmeden Portekiz'den yoğun bakım servislerine hasta alabileceklerini söyledi.

Kurz, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "İnsan hayatını kurtarmak için hızlı ve bürokratik olmayan bir şekilde yardım etmek Avrupa dayanışmasının bir gereğidir. Avusturya, pandemide Fransa, İtalya ve Karadağ'dan yoğun bakım hastalarını zaten kabul etti ve şimdi de Portekiz'den yoğun bakım hastalarını kabul edecek." dedi.

Portekiz'de son yedi günde 12 bin 179 koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti, ülkede 711 bin 18 vaka kaydedildi. Bu veriler, Portekiz'in nüfusuna oranla en yüksek ölüm ve vaka sayılarına sahip olduğunu gösteriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.