Hava Durumu

Avusturya'da sessiz prova

Avusturya kampının 2. gününde Bundesliga 2 ekibi Ingolstadt ile karşılaşan Bursaspor sahadan 0-0 eşitlikle ayrıldı

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2017 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2017 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Avusturya'da sessiz prova

Ali ŞAHİN

Yeni sezon hazırlıklarının 2. etabını Avusturya'da sürdüren Bursaspor sabah saatlerinde Teknik Direktör Paul Le Guen nezaretinde yaptığı antrenmanın ardından akşam da Alman ekibi FC Ingolstadt ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Önceki gün oynanan ilk hazırlık maçında Leeds Unitad'ı 3-0'la geçen Yeşil Beyazlılar, Bundesliga'ya geçen yıl veda eden rakibi karşısında maça tutuk başladı. İlk 5 dakikalık bölümde etkili oynayan taraf Alman ekibi oldu.

BATALLA KAÇIRDI

Bursaspor ilk pozisyonunun 9. dakikada yakaladı. Titi sol kanatta Onur'a bıraktı, genç oyuncunun bekletmeden yaptığı ortaya ceza sahası içinde kafayı vuran Batalla'nın topu az farkla dışarı çıktı.  20. dakikada sağ kanattan etkili gelen Bursaspor'da Barış'ın ortasını Batalla penaltı noktasındaki Stancu'ya aktarsa da Rumen oyuncu topa vuramadı. İlerleyen dakikalarda iki takım da pozisyon üretse de son vuruşta başarılı olamadı ve soyunma odasına 0-0 eşitlikle gidildi.

FARKLI 11 SAHADA

Müsabakanın ikinci yarısına farklı bir 11'le çıkan Paul Le Guen'in öğrencileri yağmurun etkisini artırdığı 2. devreye daha tempolu başladı. 47. Dakikada sağ kanattan Ozan Can'ın ortasına Necid kafayı vursa da başarılı olamadı. 50. dakikanın ardından Ingolstadt, Bursaspor savunmasını boğmaya başladı. 55'te Morales ile etkili gelen Alman ekibine Kaleci Muhammet gol izni vermedi. 10 dakikalık bölümün ardından oyunda tekrar dengeyi kuran Bursaspor kanatlardan gol arasa da başarılı olamadı.

BAŞLADIĞI GİBİ...

Karşılaşmanın 63. dakikasında Ingolstadt'ın kazandığı kornerin kullanılmasının ardından, Bursaspor ceza sahasında yaşanan karambolden çıkan top direğe çarparak oyun alanına döndü. Alman ekibi 45. dakikada ceza yayı sağ çaprazından serbest vuruş kazansa da barajı geçemedi. 67. dakikada gelişen Bursaspor atağında Sinan'ın sağ kanattan yaptığı ortayı savunma karşıladı. Karşılaşmanın son bölümünde alman ekibi daha etkili oynasa da iki ekip skor üretemedi ve mücadele başladığı gibi 0-0 eşitlikle bitti.

'GENÇLER ÇALIŞIYOR'

Maçın ardından kısa bir açıklama yapan Bursaspor Teknik Direktörü Paul Le Guen "Güçlü bir takım olmak istiyoruz. Bunu şu anda başarabilmiş değiliz. Hedeflediğimiz yere gelmemize daha var. Üretken bir takım olmaya çalışıyoruz. Bu konuda sahaya sürdüğüm ilk 11 daha iyiydi. İkinci yarı gençleri görmek adına onlara şans verdik. Henüz sezon başı ve oyuncuları görmek için onlara şans vermemiz gerekiyor. Gençler iyi çalışıyor. Bi çalışma yapıyorum bazılarının başka takımlara kiralık gitmesi onlar açısından daha iyi olacak. Bazıları da bizimle kalacak" dedi.

'TRANSFER LAZIM'

Transfer konusuna da değinen Fransız çalıştırıcı Sagna ile görüştüğünü belirtirken "Bundan sonrası sadece onun kararı. Ben imzalamasını istiyorum. Bir gerçek var ki o bölgeye takviye lazım. Barış iyi oynuyor ama onun yerine başka pozisyon orjinli oyuncular denemek zorunda kalıyorum. Savunma konusunda da Ekong ve Titi iyi bir ikili oldu ama Rüştü ve İsmail de bizim oyuncumuzu onları da unutmayalım" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.