Hava Durumu

Avusturya'dan skandal karar! Camiler kapatılacak, imamlar sınır dışı edilecek!

Avusturya'nın muhafazakâr hükümeti, dış finansman alarak ülkede faaliyet gösteren imamların sınır dışı edileceğini, yedi caminin de kapatılacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Avusturya'dan skandal karar! Camiler kapatılacak, imamlar sınır dışı edilecek!

Başbakan Kurz, koalisyonun küçük ortağı aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri ve Başbakan Yardımcısı Heinz-Christian Strache, Avrupa Birliği (AB) Bakanı Gernot Blümel ve İçişleri Bakanı Herbert Kickl ile düzenlediği basın toplantısında, 'Siyasal İslam ile mücadele kapsamında' alınan kararları açıkladı. Başbakan Kurz, Kültür Dairesi ve İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen kimi cami ve derneklere yönelik soruşturmanın sonuçlandığını, bu kapsamda 7 caminin faaliyetlerinin yasaklandığını, aynı zamanda çok sayıda imamın yurt dışından finanse edildikleri gerekçesiyle sınır dışı edileceğini söyledi.

İktidardaki sağcı Avusturya Halk Partisi'nin lideri Kurz "Paralel toplumların, siyasi İslam'ın ve radikalleşmenin ülkemizde yeri yok" dedi.

'BU SADECE BAŞLANGIÇ'

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri ve Başbakan Yardımcısı Heinz-Christian Strache ise açıklamasında "Bu sadece başlangıç" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ

Avusturya'nın cami kapatma kararına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Avusturya hükümetinin ideolojik tutumu evrensel hukuk normlarına, toplumsal uyum politikalarına, azınlık hukukuna ve bir arada yaşama ahlakına aykırıdır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise "Avusturya'nın Avrupa'nın değerlerini reddetmesinin somut göstergesidir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Avrupa'da din ve vicdan hürriyetinin öldürüldüğü anlamına gelir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.