Hava Durumu

Ayakkabı Sektörü Bursa'da buluştu

Network Fuarcılık, BURSAF 5. Ayakkabı ve Deri Ürünleri Fuarı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi fuar alanında açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2021 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2021 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ayakkabı Sektörü Bursa'da buluştu

Türkiye'deki ayakkabı imal eden üretici firmalar ve toptancıları aynı çatı altında buluşturan fuarın açılışına; Network Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan, BESOB Başkanı Arif Tak, BTSO Ayakkabı ve Deri Sektörü Meclis Üyesi Altuğ Gencer başta olmak üzere çok sayıda iş insanı, STK yöneticisi, siyasi parti ve sektör temsilcileri katıldı.

Yaz sezonu kreasyonuyla  gerçekleşen fuarın açılışında konuşan Network Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Eker, geçen yıl pandemiye rağmen 1 milyar doların üstünde bir ihracatla ülkemize katkı sağlayan bir sektör olan ayakkabı sektöründe Türkiye'nin lider ülkelerden biri olduğuna dikkat çekti.

Eker şöyle devam etti: "Bursa'da da 800 civarı ayakkabı firmamız var ve şehrimiz özellikle kadın ayakkabısı konusunda çok güçlü. Bu fuarımızla birlikte ilk kez ihracat yapan firmalar oldu. Uzun zamandır bölgeye gelmeyen firmalar gelmeye başladı. Tabi zor bir süreçten geçiyoruz. Pek çok sektör gibi ayakkabı sektörü de pandemiden çok etkilendi. Yavaş yavaş toparlanıyor. Ona rağmen fuarımıza katıldılar, hepsine çok teşekkür ediyorum. Bursalı bir fuar firması olarak her yıl ayakkabı, kozmetik, gıda ve turizm olmak üzere toplam 4 tane fuar düzenliyoruz. Bursa'mıza önemli sektörlerde değerli fuarlar kazandırdık. Bu fuarların büyümesi ve Bursa'nın potansiyele yakışır şekilde bir fuar şehri olması için herkesin desteğini bekliyor, bu fuarımıza emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

"Bursa'da ayakkabıcılık sektöründe ciddi bir altyapı var"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Her fuar güzeldir, kıymetlidir. Hasan Eker Bey başta olmak üzere emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum. Zor bir süreçten geçiyoruz ama hayat devam ediyor. Dünyadaki tüm gelişmeler gösteriyor ki Türkiye lojistik ve lokasyon olarak kıymetli bir noktada, genç nüfusumuzla değerimiz daha da artıyor. Birçok sektör bu avantajı kullanabilir. Bursa'da ayakkabıcılık sektöründe ciddi bir altyapı var, bu sektörün gelişimi ve ekonomiye daha da katkı sağlaması adına çalışmaları artırmalıyız" diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, "Ben Bursa açısından fuarcılığı çok önemsiyorum. Bursa pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da öncü bir şehir. Bu anlamda Hasan Eker Bey'e ve katılan firmalara emekleri için teşekkür ediyorum. Çünkü böyle bir dönemde umutları artıran, ticarete katkılar koyan önemli bir işe imza atıyorlar" şeklinde konuştu.

"Şartlar ne olursa olsun fuarlar yapılmalı"

Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan ise, "Fuar başladığından bu yana Federasyon olarak desteğimizi sürdürüyoruz. Bursa gibi nitelikli üreticilerin olduğu bir ilimizde bu fuarın devamlılığı çok önemli. Ben şartlar ne olursa olsun fuarların yapılmasından yanayım. Pandemi sektörümüzü çok etkiledi ama toparlanmaya başladık. Çin'in durumundan dolayı ülkemiz şu an çok daha değerli bir bölge haline geldi. İhracatımızla dünyada önemli bir yere geldik. Bunu devam ettiemeliyiz" ifadelerini kullandı.

BESOB Başkanı Arif Tak ise şunları söyledi: "Bu sıkıntılı dönemlerde bile bu fuarı düzenleyen Hasan Eker'i ve buraya katılan firmalarımızı kutluyorum. Sıkıntılı bir süreç yaşadık ama esnafımız artık ayağa kalkıyor. Esnaf ve sanatkâr olmadan dünyada bir şey olması mümkün değildir."

Geçen yıla oranla ihracatta yüzde 35 büyüme

BTSO Ayakkabı ve Deri Sektörü Meclis Üyesi Altuğ Gencer de, "Pandemiden dolayı bir takım sorunlarımız mevcut olsa da 2020 yılında tedarik zincirindeki kopmalar ve enerji krizleri Avrupa'nın Çin'den kopmasına sebep oldu ve ülkemize talep artmaya başladı. Ayakkabı sektöründeki ihracat rakamlarına baktığımızda bir önceki seneye göre yaklaşık yüzde 35'lik bir büyüme var. Yılın bitmemesine rağmen ihracatta şu an 900 milyon dolar civarındayız. Yılsonu 1 milyar doları geçeceğimizi düşünüyoruz. Bursa'da da bu yıl 9 ayda 18 milyon doları yakaladık ve 20 milyon doları aşacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

Protokol üyeleri konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini keserek stantları gezdi.

13 Kasım Cumartesi günü akşamına kadar açık kalacak fuara, Bosna Hersek ağırlıklı olmak üzere Balkan ülkelerinden 30 kişilik alım heyeti de katılacak. Fuarda katılımcı firmalar ürünlerini sergilerken B2B görüşmeleri de gerçekleştirilecek. Profesyonellere yönelik olarak yapılan fuarda perakende satış olmayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.