Hava Durumu

Ayasofya'ya girişler durduruldu!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ayasofya'da namaz kılma alanlarının dolduğunu ve girişlerin durdurulduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2020 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2020 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ayasofya'ya girişler durduruldu!

AyasofyaCamii'nde bugün kılınacak namaz öncesi vatandaşlar geceyi caminin çevresinde geçirirken, kalabalık her geçen saniye artıyor. 86 yıl sonra cuma namazını kılmak isteyen vatandaşlar, saat 10.00 itibarıyla alana giriş yapmaya başladı. Programın başlamasıyla birlikte vatandaşlar polis noktasından camiye doğru koşmaya başladı. İstanbul Valisi saat 11.00 sıralarında yaptığı açıklamada, namaz kılma alanlarının dolduğunu ve girişlerin durdurulduğunu açıkladı.

Cuma namazıyla birlikte 86 yıl sonra ibadete açılacak Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde ilk namazı kılmak isteyen vatandaşlar, sabah ezanıyla birlikte bölgeye akın etti. Camiye giden 11 noktada kurulan güvenlik noktalarında yoğunluk oluşturan vatandaşlar, saat 10.00'da bölgeye alınmaya başladı.

Çatladıkapı girişinden gelen vatandaşlar ise burada kurulan çadırda görevlilerce karşılandı. Görevliler, ellerine dezenfektan sıktıktan sonra vatandaşlara maske ve tek kullanımlık seccade verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin mobil büfesinden de vatandaşlara çay ve simit ikramı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılımının beklendiği açılış töreni nedeniyle bölgeye çok sayıda yerli ve yabancı turistin de geldiği görüldü.

Geniş çaplı güvenlik önlemlerin alındığı bölgede, çok sayıda polis ekibi konuşlandırıldı.

Vali Ali Yerlikaya, "Ayasofya Camii çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarımızın tamamı doldu. Salgın nedeniyle bu alanlara misafir girişlerimiz durduruldu" dedi. Vatandaşlar geceden itibaren gelerek Ayasofya'nın çevresinde beklemeye başladı. Gülhane Parkı'nın önündeki yolda bekleyen binlerce kişinin girişine sabah saatlerinde izin verildi. Arama noktasından geçiş yapan vatandaşlar Ayasofya'ya koşarak gitti. Ayasofya'ya yakın noktalara gelenler ise seccadelerini yerlere sererek namaz vaktinin gelmesini beklemeye başladı. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin daha yakınında olmak isteyen vatandaşlar ise birbirleriyle yarıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.