Hava Durumu

Aynı aileden 7 kişiyi öldürmüştü...Flaş gelişme!

Konya'da temmuz ayında aynı aileden 7 kişiyi silahla öldüren zanlı Mehmet Altun ve diğer şüpheliler hakkında iddianame hazırlandı. Altun hakkında 'Canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürme', 'Yakarak mala zarar verme', 'Nitelikli olarak konut dokunulmazlığı' suçlarından yargılanması istendi. Ayrıca 9'u tutuklu 10 kişi için de 'Canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürmeye azmettirme', 'Yakarak mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından yargılanması talep edilen iddianame 4'ünü Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2021 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2021 19:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Aynı aileden 7 kişiyi öldürmüştü...Flaş gelişme!

Olay, 30 Temmuz günü saat 19.00 sıralarında, Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta meydana geldi. Yaşar Dedeoğulları'nın (65) evine, 2010 yılından beri 'kedi' meselesi nedeniyle husumetli olduğu yan komşusu Lütfi Keleş'in, yakında oturan kayınbiraderi Mehmet Altun (33) geldi. Bahçede aile fertleriyle bir süre konuşan Altun, ardından poşetten çıkardığı tabancayla peş peşe ateş ederek katliam yaptı. Saldırıda Yaşar Dedeoğulları ile eşi İpek (62), çocukları Serap (36), Serpil (32), Sibel (30), Metin (45) ve Barış Dedeoğulları (35) yaşamını yitirdi. Olayın ardından  kaçan zanlı Altun, 4 Ağustos günü Özel Harekat ekipleri tarafından Bozkır ilçesi Üçpınar Mahallesinde saklandığı mezarlıkta yakalandı. 

CANAVARCA HİSLE TASARLAYARAK 7 KİŞİYİ ÖLDÜRMEKTEN YARGILANMASI İSTENDİ

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Mehmet Altun'un da bulunduğu 13'ütutuklu 22 şüpheli hakkında  iddianame hazırlandı. İddianamede tutuklu Mehmet Altun için 'Canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürme', 'Yakarak mala zarar verme' 'Nitelikli olarak konut dokunulmazlığı' suçlarından yargılanması istendi. 9'u tutuklu 10 kişi için ise 'Canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürmeye azmettirme', 'Yakarak mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından yargılanması talep edildi. 

Aralarında 18 yaşından küçük olan 1 çocuk ile birlikte 11 şüpheli hakkında ise kovuşturmaya gerek olmadığı yönünde karar verildi. 

Hazırlanan iddianame 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da kabul edildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.