Hava Durumu

Azerbaycan ordusu kritik öneme sahip Şuşa'yı işgalden kurtardı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ordunun Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılmasında kritik öneme sahip Şuşa kentini işgalden kurtardığını açıkladı. Aliyev, ''28 yıl sonra Şuşa'da ezan sesi duyulacak'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2020 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2020 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Azerbaycan ordusu kritik öneme sahip Şuşa'yı işgalden kurtardı!

Azerbaycan, Ermenistan'ın işgali altındaki topraklarına yönelik düzenlediği operasyonlarda kritik öneme sahip Şuşa şehrini işgalden kurtardı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev yaptığı açıklamada, "Şuşa'yı işgalden kurtardık. 28 yıl sonra ezan sesi duyulacak. Bu zaferi savaş meydanında kazandık, müzakere masasında değil. İşgalcileri topraklarımızdan kovuyoruz, kovacağız" dedi.

Aliyev, ulusa sesleniş konuşmasında şunları söyledi:

"Şuşa'yı işgalden kurtardık. 28 yıl sonra ezan sesi duyulacak. Bu zaferi savaş meydanında kazandık, müzakere masasında değil. İşgalcileri topraklarımızdan kovuyoruz, kovacağız.

Bugün Azerbaycan bayrağı Şuşa'da dalgalanıyor. İktisadi gücümüz olmasayı bu başarıyı elde edemezdik. Bugün Azerbaycan ekonomik olarak hiçbir ülkeden geri değil. Güçleniyoruz. Ordumuz için lazım olan tüm silahları dışarıdan alıyoruz. Ekonomik gücümüz olmasa bunları elde edemezdik.

Siyasi irade göstererek, birlik göstererek gururumuzu savunduk. Bize karşı yapılan kara propagandanın asıl maksadı bizi amacımızdan uzaklaştırmaktı. İşgal edilmiş topraklar ebedi olarak işgalcilerin elinde kalması amaçlandı. Biz bütün dünyaya söyledik ki, Karabağ Azerbaycan toprağıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.