Hava Durumu

Babacan, Bursa'dan yanıt verdi: Kendi kendine mi oluyor? Hava durumu mu bu?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bursa'da partisinin il kongresinde konuştu. Erdoğan'ın "Kur bugün artar, yarın düşer. Enflasyon bugün artar, yarın düşer" sözlerine yanıt veren Babacan, "Kendi kendine mi oluyor bu? Hava durumu mu bu?" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2021 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2021 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Babacan, Bursa'dan yanıt verdi: Kendi kendine mi oluyor? Hava durumu mu bu?

Yasemin GÜLER

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Bursa'da Olağan İl Kongresi'ni Genel Başkan Ali Babacan'ın katılımıyla gerçekleştirdi. Merinos AKMM'de13.30'da başlayan kongrede İl Başkanı Serkan Özgöz ile İl Başkan Adayı Erman Kızılyel yarıştı. Adayların konuşmalarının ardından kürsüye, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan çıktı. Babacan konuşmasına "Bursa'da DEVA mayası tuttu. Bunu kongreye gelmeden önce yaptığımız saha çalışmasında da gördük. İnsanları 'hadi' diyor" sözleriyle başladı.

Babacan'ın konuşması şu şekilde:

'SORUMLUSU SİZSİNİZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kur dediğin bugün çıkar yarın düşer' sözlerini hatırlatan Babacan, "Böyle bir vurdumduymazlık olabilir mi? Vatandaş durumun vahametini Cumhurbaşkanından daha iyi anlıyor. Hava durumu mu bu? Sen yapıyorsun. Kuru patlatan sensin. Ekonomiyi bilmeyenlere bırakırsanız, kendiniz de anlamazsanız böyle olur. Kurun artışının tek nedeni kötü yönetim. Enflasyonun artmasının, eti sıyrılmış kemik satılmasının sorumlusu sizsiniz, kaçamazsınız" diye konuştu.

'HALKI FAKİRLEŞTİREREK BÜYÜMEK'

"Bu halkı fakirleştirerek mi büyümek istiyorsunuz?" diyen Ali Babacan, şunları söyledi: "Batsın böyle büyüme. Bir de üçüncü ortak var: Perinçek. Onlar çok beğeniyorlar. Bu ne demek biliyor musunuz? Demokrasiyi tamamen rafa kaldırmak demek. İş gücünü ucuzlatmak, çalışana gün yüzü göstermemek demek. Erdoğan, vatandaşların nefes almakta zorlandığı modellere özeniyor. Yoksulluğu ucuz iş gücüne çevirmeye özeniyor." 

'ÖZGÜR VE ZENGİN OLACAĞIZ'

Babacan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Gerçek büyüme vatandaşı sosyal yardıma muhtaç etmemektir, açlık sınırında gelire mahkum etmemektir. Türkiye ucuz iş gücünün adresi olamaz. Endişeniz olmasın, özgür ve zengin bir ülke olacağız. Hem büyüyeceğiz hem vatandaşlarımızın refahı artacak. Büyüme vatandaşa yüksek refah seviyesi olarak yansıyacak. Özgür ve zengin olacağız, Türkiye bunu hak ediyor.

'BURSA MARATONU KOŞMAYA HAZIR MIYIZ?'

Korkulu rüyadan uyanıp bir bardak su içme hızında ülkemizin sorunlarının çözüldüğünü göreceksiniz. Buradan Bursa'ya sormak istiyorum atılım için hazır mıyız arkadaşlar? Demorkasi maratonunu koşmaya hazır mıyız? DEVA Partisi'nin emaneti almaya az kaldı. İyisiyle kötüsüyle bu iktidarla en kısa sürede vedalaşacağız. Müsait bir yerde onlar inecek. Türkiye'yi huzura, barışa ve adalete götüreceğiz."

DEVA SERKAN ÖZGÖZ'E EMANET

Ali Babacan'ın konuşmasının ardından oylamaya geçildi. Mevcut İl Başkanı Serkan Özgöz, 163 oy alırken, Erman Kızılyel 54 oy aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.