Hava Durumu

Bacağını köpek yaladı, hayatı karardı...

ABD'de yaşayan Greg Manteufel, bir köpeğin bacağını yalamasının ardından hayatı tehdit eden bir enfeksiyonun gelişmesiyle bacaklarını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2018 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2018 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bacağını köpek yaladı, hayatı karardı...

Greg Manteuful isimli Amerikalı adam köpekleri çok seviyordu. Köpeği ayağını sadece "yaladıktan" hemen sonra kan enfeksiyonu geçirdi. Ailesi ve sağlık görevlileri, enfeksiyonun ne kadar hızlı yayıldığına inanamadılar. Manteuful'ın perişan karısı bisiklete binmek için giden eşine ne olduğunu gördüğünde gözlerine inanamadı.

Adamın karısı Dawn, köpeğin Manteful'u yalamadan önce saldırgan davranışlar gösterdiğini kaydetti ve ekledi "Birisi onu bir beyzbol sopasıyla dövmüş gibi görünüyordu." Yapılan kan testleri sonucunda adamın "kapnocytophaga" adı verilen bakterinin neden olduğu bir enfeksiyona yakalandığı ortaya çıktı. Enfeksiyon sonucu Manteful bacaklarından oldu. Genç kadın, kocasının doktorlara "İhtiyacınız olanı alın ama beni yaşatın" diye konuştuğunu aktardı.

Hastalık uzmanı Dr. Silvia Munoz-Price şunları söyledi: "Bu tip bakteriler köpeklerin tükürüğünden geliyor. Kanındaki bu enfeksiyon, vücudunda çok ciddi bir şeyi tetikledi. Enfeksiyon Greg'in kan basıncının düşmesine ve bacaklarındaki dolaşımın hızla azalmasına neden oldu. Bazen dolaşım o kadar azalır ki kollar ve bacaklar işlevini yitirir."

Enfeksiyon ölümcül olduğu için, sağlık görevlileri eninde sonunda bacaklarını kesmek zorunda kaldılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.