Hava Durumu

Bahçeli ateş püskürdü: Ne ara bu kadar sapık türedi?

Grup konuşmasında kadına yönelik şiddet ve tacize karşı gereken her türlü cezanın verilmesi gerektiğini belirten MHP Lideri Devlet Bahçeli, İlahiyatçı Nurettin Yıldız'ın sözlerine de sert bir dille yanıt verdi. Bahçeli sınır ötesi operasyonla ilgili ise "Teröristler kaçtıkları yere kadar kovalanmalıdır. Af yoktur..." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2018 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2018 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bahçeli ateş püskürdü: Ne ara bu kadar sapık türedi?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubu toplantısında konuştu.

"İçinde bulunduğumuz çağın en büyük açmazları, aç gözlülüğün ihtiyaç maskesiyle kapatılması ile hoşgörü, merhamet ve adalet duygularındaki çartırdamalardır" diyen Bahçeli, "Teknolojik ilerlemeler aynı oranda sosyal gelişmelere yansımadığı için ahlaki zayıflıklar insanlığı esir almaktadır" dedi.

8 Mart Günü Dünya Kadınlar Günü'nün önemi üzerine de konuşan Bahçeli şunları söyledi:

Biz kadın deyince ne anlamalıyız? Çocuğunu giydiren ebeveyn mi? Evimizi çeviren, eşine destek veren, aşını dert eden bir fedakârlık anıtı mı? Biz kadını nasıl tarif etmeliyiz? Şeref ve namus timsali, ar ve iffet simgesi mi? Kadına baktığımızda neyin mahcubiyetini yaşamalıyız? Kadına baktığımızda söylediklerimizin hepsi fazlasıyla vardır. Kadının bir insan olduğu gerçeği unutuluyor.

Fiziksel, psikolojik şiddete uğrayan kadınlarımızla nasıl helalleşeceğiz. Dilde sürekli kadına şiddet vardır, bunlarla nasıl yüzleşeceğiz. Dünyanın her yerinde kadınların çığlıkları vardır. Bu çığlık masumdur. Bu yılın ocak ayında 28, Şubat ayında 47 kadın cinayeti işlenmiştir. 376 kız çocuğu cinsel istismarın hedefi olmuştur. İstismarcılar sonuna kadar cezasını çekmeli ve iyi hal falan da kullanılmamalı.

(İlahiyatçı Nurettin Yıldız'a tepki) Meczubun biri çıkıyor, kadınlara kocalarından dayak yediği için şükretmelerini istiyor. Meselenin tuhaf yanı ise, bunu da din ve diyanet adına yapabiliyor. Asansöre yabancı bir erkek ile kadının birlikte binmesinin sakıncalarından utanmadan, yüzü kızarmadan bahsedebiliyor. Ne ara bu kadar sapık türedi?

'BİR ARPA BOYU YOL ALAMIYORUZ'

Her kadın ve çocuk istismarı insanlığa ihanettir. Hiçbir ihanet cezasız kalmamalıdır. Hala istismarları ve işlenen cinayetleri konuşup bir arpa boyu yol alamıyoruz. Kadın annedir, kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir, kadın gelecek nesillerin teminatıdır. 'Ana gibi yar, vatan gibi diyar olmaz.' diyen milletimiz, kadına şiddet gösterene bedeli ödetecek güce sahiptir. Hapisse hapis, hadımsa hadım, idamsa idam... Gereği neyse yapılmalıdır. Kadına bir fiske vuran kimse bedeli ödetilmelidir. Şiddeti kaynağında kurutmalıyız. Bilim insanları şiddet konusunda çalışmalıdır. Bu da bir beka meselesidir. Ertelenmesi çok ciddi sorunlara neden olacaktır. Tüm kadınların, tüm annelerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.

ZEYTİN DALI HAREKATI

"Güney sınırlarımız boyunca sahne alan komploların dozajında herhangi bir azalma yoktur" diyen Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:

 "Tam aksine tehlikelerin cüreti giderek büyümektedir. İman ve vatan sevgisi milli iradeyi güçlü tutmaktadır. Bu itibarla, kahramanca duruş göstermekten başka seçeneğimiz yoktur. 45 günü geride bırakan Zeytin Dalı Harekâtı başarıyla icra edilmektedir.

 Bu harekatta 4 stratejik safha vardır. Birincisi PKK-PYD-YPG ile sınır bağlantı hatlarının bütünüyle kesilmesidir ve bunda başarıya ulaşılmıştır. İkincisi Afrin'in kuşatmaya alınıp çevresinin terörden ayıklanmasıdır, bu da gerçekleşmiştir. Üçüncü safha Afrin' e çıkan tüm yol, kavşak ve yerleşim yerlerinde kontrolün sağlanmasıdır ve burada önemli kazanımlar elde edilmiştir. Son safhada ise, Afrin'e girilmesi ve kentin baştan aşağı terörden arındırılması amaçlanmalıdır...

 Siviller olmasaydı, teröristler onların ardına saklanmasaydı Türk ordusunun önünde kim durabilirdi? Türkiye Afrin'deki masumların can güvenliği için de mücadele etmektedir... Besmeleyle sıkılan her kurşun, Allah Allah nidalarıyla atılan her bomba teröristlerin leşini yere serecektir...

 Afrin temizlenir temizlenmez harekatın merkezine Menbiç alınmalı, teröristler kaçtıkları yere kadar kovalanmalıdır. Af yoktur, gecikme yoktur, ağırdan alma asla olmamalıdır..."

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.