Hava Durumu

Bahçeli: Hiç yapmadığım bir şey yaptım

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, basın kuruluşlarının Ankara temsilcilerinin sorularını cevaplıyor. Bahçeli, ABD'nin Suriye'den çekilme kararıyla ilgili olarak, 'Arkasında ne yattığını tahmin ediyoruz' dedi. Bahçeli ayrıca Hulusi Akar'a verdiği hediyelerle ilgili de açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2018 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2018 11:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bahçeli: Hiç yapmadığım bir şey yaptım

Fırat'ın doğusuna olası harekatı ile ilgili Bahçeli, "Türkiye'nin terörle mücadelede çok keskin ve kararlı bir tutumu vardır. Bu Zeytindalı Harekatı ve Fırat Kalkanı olarak ortaya konulmuş, hayırlı sonuçlar elde edilmiştir. Türk milleti Fırat'ın doğusuna yönelik harekatı arzulamaktadır. Tam desteğimizi sürdürmekteyiz" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle;

ABD'NİN SURİYE'DEN ÇEKİLME KARARI

ABD'nin ortaya koymuş olduğu ve çok kişinin beklemediği anda Suriye'den askerlerini çekeceğine dair görüşü yankı bulmuştur. Sebeplerinin ne olduğunu tam kestirmek mümkün değildir.

Bunu öğrenebilmenin tek yolu ülkeyi yöneten şahsiyetlerin kamuoyunu bilgilendirmelerinde fayda vardır.

ABD'nin ani kararının arkasında ne yatmaktadır bilmiyorum, ama tahmin edebilecek birikim içerisindeyiz.

EKONOMİDE SON DURUM

Bütçe görüşmeleri geçen hafta tamamlandı. Oylaması yapıldı. MHP yurtdışında görevli 1 milletvekili haricinde 49 oy kullanarak bütçenin kabulü noktasında tasarrufunu ortaya koydu.

Değerli milletvekili arkadaşlarımızın yaptığı değerlendirmeler, ılımlı ve katkı sağlayıcı üsluplarıyla siyasi iktidarın aldığı ekonomik politikaları destekler niteliğinde olduğu kabul edilmeli.

Politikaların sonuçlarını ilk üç ayda göreceğiz.

ESAD REJİMİ İLE DİYALOG OLMALI MI?

Esad rejimi ile diyalogdan yana değilim. Türkiye için en büyük ayıp olur.

Türkiye'nin çok yönlü takip ettiği politikalar sonucunda Esad rejiminin demokrasi içerisinde değişime uğrayabilecek yaklaşımlara devam etmek suretiyle, Suriye'yi Esad rejiminden kurtarmak. Bu politika yerindedir

Türkiye dış politikada etkin inisiyatifi bırakmamalı.

İstanbul ve Ankara'da küresel güçler zirvesi düzenlenmeli.

MECLİS'TE AKAR-ÖZEL TARTIŞMASI

Tartışma Türkiye'yi çok üzmüştür.

CHP Grup Başkan Vekili olan şahsiyet, o çirkin üslubu, aşağılayıcı bakış açısı ne CHP'ye fayda sağlar, ne Türkiye'ye fayda sağlar.

En büyük zararı da o şahıs görür. İtibarı sıfırlanmış şahıs olarak toplumda kabul görür hale gelmiştir.

BAHÇELİ'DEN AKAR'A 3 HEDİYE

Bu söyleyeceğimi nasıl yorumlarsınız bilemiyorum ama 16 Ağustos 2015'te Hulusi Akar Genelkurmay Başkanı olmuştur. MHP olarak 3 yılda bir görev değişikliği sebebiyle bir tebrik ziyaretine gider ve başarılar dileriz. Ancak 2 ekim 2015'te Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar paşayı ziyaret etim orada diğer Genelkurmay Başkanlarında olmayan yapmadığım bir olayı gerçekleştirdim o da sayın Hulusi Akar Paşa'ya Kuran-ı Kerim Türk bayrağı ve altın kaplama bir silah hediye ettim. Bu niye Hulusi Akar'a verildi. Geleceği okuma demeyeceğim ama bu anlamlı hediyeyi verme ihtiyacı hissettim.

Akar paşa Kuran'a, bayrağa, silaha sahip çıktı. Eğer kendisine yöneltilen baskıyı yerine getirseydi. bugün burada olmazdık. Kazanan Akar paşa oldu, teşekkür ediyorum. O konuşmalar CHP'ye bir şey kazandırmaz. CHP kendine çeki düzen vermeli.

YERELDE CUMHUR İTTİFAKI

Cumhur İttifakı önemli ve hayırlı bir ittifaktır. Yenikapı ruhunun devamıdır. Sağlam zeminde yürüyor. Karşılıklı anlayışı var, sonuca da gelindi.

Seçimlerin yönetim sistemine etkisi iyi olmalı.

MHP bir formülle gelmiştir. X+Y=Z olması lazım. X AKP'dir, Y MHP'dir, Z de yüzde 52'dir. Cumhur İttifakı yüzde 52'nin altına düşmeyecek bir formülü sağlayabilirse yanlışlıklardan Türkiye'yi kurtarmış olur. Cumhur İttifakı devam etmektedir. Sağlam bir zeminde yürümektedir. 3 büyükşehirde yüzde 52'yi aşmak için aday çıkardı. 51 ilde AK Parti ve MHP kendi adaylarıyla yerel seçime girecek. 30 büyükşehirde prensip anlaşması sağlandı.

3-5 belediyeyi aldık-verdik tartışmasıyla ülkenin beka meselesini partinin altına seremeyiz. AKP nasıl bir tablo istiyorsa, öyle devam edebiliriz.

YILDIRIM'IN OLASI İSTANBUL ADAYLIĞI

Binali Yıldırım yapıcı yaklaşımlarıyla dikkat çeken bir kişi. Şimdiden Meclis başkanlığı tartışması Yıldırım'ı gölgeler.

METİN AKPINAR VE MÜJDAT GEZEN AÇIKLAMASI

 Uğur Dündar beyin programını yakinen takip ediyorum. Eleştiri yapma hakkımız var diyorlar ben de kullanmak istiyorum. Uğur Dündar bey programda çok tecrübeli birikimli hale gelmiş değerli bir medya mensubudur fakat Halk TV'nin halkla olan münasebetleri sırasında davet etmiş olduğu konuşmacılar aşağılayıcı tabirler hepsine bakarsanız Halk Arenası programı oldukça sulandırılmıştır konuşma esasını kaybetmiştir kim halkı ne kadar güldürürse o kadar alkış alacağı kanaatiyle iyi konuştuğunu zannetmektedir. İsterlerse bir gün burada Halk TV'nin Arena'sında neler alaya alındı alkışlar oy getirir mi bunları tartışmakta yarar var. Konuşmalar çok hoş bir şey değildi. Mussolini, sevgilisi ile ayaklarından asılmıştır. Bu resim korkunç bir resimdir. Sana zaten yazık olmuş Metin Akpınar. 21. yüzyılda 1945'i örnek göstererek eleştiri yapmak bir eleştiri değildir. Hem kendisine yazık etmiştir hem demokrasiye yazık etmiştir hem de gösterilen örnek kötü bir örnektir. Türk toplumunun geleneğinde ayaktan asılma yoktur. Ayaktan asılmayı söylerseniz bunu kastediyorsunuz faşizmi kastettiğiniz takdirde Recep Tayyip Erdoğan'ı faşizmin lideri olarak kabul ediyorsunuz demektir. Metin Akpınar beyin Halk TV'ye çıkıp 5 dakikalık konuşma yapmasını istiyorum "bu örnek yanlıştır, bu eleştiri değildir, benim gafletimdir" demesi lazım ve "milletimden özür diliyorum" demesi lazım. Tavsiye ediyorum biraz ortalık yumuşasın Metin Akpınar'ın Abuzer Kadayıf filmini seyretsinler. Bu kadar tiplemede her türlü başarıyı sağlayan kişi örnek olarak Mussolini'nin ayaklarından asılmasını nasıl örnek olarak gösterebilir."

(Meslek odalarının adlarının önündeki 'Türk" ibaresinin kaldırılması) Türk isminin kaldırılması, Türk'e yakışmayan davranışlara sahip olanlar içindir. Bunların da tespiti iktidara bağlıdır. Meclis'e getirildiği takdirde değerlendirilir, gereği neyse yapılır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.