Hava Durumu

Bakan Albayrak vergide indirim paketini açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, vergi denetim kurulu toplantısı sonrası yeni vergi indirim paketini açıkladı. Albayrak, 6 başlıkta KDV ve ÖTV indirimine gidildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2018 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2018 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Albayrak vergide indirim paketini açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Vergi Denetim Kurulu Strateji Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.  Bakan Albayrak, "Yeni dönemde maliye alanında özellikle ortaya koyduğumuz hedeflere ulaşmak, reformları hayata geçirmek için VDK'yı yeniden kurgulayacağız" dedi.

Albayrak, "Ekonomide tüm göstergelerde oldukça pozitif gelişmeler sağladık. Kurdaki köpük denilen seviyenin de ekim ayı enflasyonu ile kırılmaya başladığını görüyoruz. Fiyatlamalardaki negatif dalgalanmayı kırmak için enflasyonla mücadele programı başlatmıştık. Destek veren STK ve kurum sayısı 2 bin 500'ü aştı. Kurda ve faizdeki trend aşağı yönlü oldukçta buradaki indirim oranlarının yüzde 10'un üzernie çıkmaya başladığını görmekten memnuniyet duyuyorum" diye konuştu. "Kredi faizlerinde son bir ayda çok ciddi pozitif gelişmeler yakalandı" diyen Albayrak, şöyle devam etti:

BİZİM KİTABIMIZDA GEVŞEMEK YOK

"Yüzde 40-50'ler konuşulurken bugün itibariyle geldiği nokta ortalama yüzde 30'ların altına inmeye başladı. Mevduat faizleri yüzde 20'nin altına inmeye başladı. Bu trendin aşağı inmeye başladığını gösteren gelişmelerden biri. Bizim kitabımızda gevşemek yok. Motivasyonumuzu koruyarak güven artırıcı adımları hayata geçirmeye devam edeceğiz."

6 SEKTÖRDE İNDİRİM

6 sektörde KDV ve ÖTV indirimi yapılacağını açıklayan Albayrak, şunları söyledi:

-- Konut satışlarında KDV yüzde 18'den 8'e,

-- Tapu harçlarında KDV yüzde 4'ten 3'e,

-- Mobilyada KDV yüzde 18'den 8'e,

-- Beyaz eşyada ÖTV oranı yüzde 0'a,

-- 1600 CC altı motorlu araçlarda ÖTV'de 15 puan,

-- Ticari araçlarda yüzde 18'den yüzde 1'e indirim yapılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.