Hava Durumu

Bakan Çavuşoğlu: 'Yeni bir göç akını başlayabilir'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib'teki gelişmelere yönelik "İdlib'e yönelik saldırılar durmazsa Avrupa'ya yeni bir göçmen akını başlayabilir." açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2019 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2019 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Çavuşoğlu: 'Yeni bir göç akını başlayabilir'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Norveç ziyareti sırasında Suriye'deki son durumla ilgili önemli açıklamalar yaptı.  
    
Oslo'da Norveç Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde konuşan Çavuşoğlu, "Suriye'de siyasi çözüm bulduğumuzda Türk askeri ülkeden ayrılacak ancak Suriye rejimi siyasi çözüme inanmıyor" dedi.

Çavuşoğlu, Suriye ordusunun, İdlib'deki Türk gözlem noktasına saldırıda bulunmayacağı konusunda, Rusya'nın güvence verdiğini de açıkladı.

İdlib'de Beşşar Esad rejimi ve Rusya'nın saldırılarının devam ettiğini vurgulayan Dışişleri Bakanı, "İdlib'deki saldırılar, Avrupa'ya yeni bir sığınmacı akını başlatabilir" uyarısında bulundu.

İngiltere'nin serbest bıraktığı İran'a ait petrol tankerine de değinen Çavuşoğlu, 130 milyon dolarlık ham petrol taşıyan tankerin, iddia edildiği gibi Türkiye'ye değil Lübnan'a gittiğini söyledi.

Adı "Adrian Darya" olarak değiştirilen tanker 18 Ağustos'ta serbest bırakılmıştı. ABD, tankeri limanlarına yanaştıran ülkeleri yaptırımla tehdit ediyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.