Hava Durumu

Bakan Koca Bursa'da! 'Şehir Hastanesi bölgenin sağlık üssü olacak'

Bursa'da bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanemizin 2,3 milyar liralık yatırımla kurulduğunu belirtip, "Bursa Şehir Hastanesi, Güney Marmara'da yaklaşık 5 milyonluk nüfusa hizmet verecek ve bölgenin sağlık üssü olabilecek nitelikte" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2019 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2019 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Koca Bursa'da! 'Şehir Hastanesi bölgenin sağlık üssü olacak'

Bursa Valiliğini ziyaret ederek Vali Yakup Canbolat ile görüşen Koca, Valilik Bakan Koca, Bursa Valisi Yakup Canbolat'ı makamında ziyaret ederek, valilik şeref defterini imzaladı.

Ziyaretten sonra basın mensuplarına açıklama yapan Koca, liseyi okuduğu Bursa'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, sağlık sorunları olmak üzere çözüm bekleyen konuları değerlendirdiklerini söyledi.

Bursa'nın ekonomik olarak büyük bir şehir olduğunu dile getiren Koca, "Özellikle Bursa'nın lokasyonu, doğal kaynakları, rehabilitasyon imkanlarıyla sağlık turizminde bundan sonraki süreçte daha ciddi bir pay alacağını düşünüyoruz. Bursa, AK Parti hükümeti döneminde toplam yapılan yatırım 45 milyar lira ve bunun 2 milyara yakınının sağlık yatırımı olarak yapıldığını biliyorsunuz. Şehir hastanemizin toplam yatırımı 2,3 milyar lira gibi değere ulaştı. Şehir hastanemizin bundan sonraki süreçte Bursa'da sağlığın üssü olabilecek konumda oluşturulduğunu ve hem fiziki yapısıyla hem branş çeşitliliğiyle hem teknolojik yapısıyla özellikle yanık merkezi dahil olmak üzere; kalp, onkoloji, kadın-doğum, çocuk, psikayatri, fizik tedavi gibi branş hastaneleriyle bölgenin sağlık üssü olabilecek bir hastanemiz." diye konuştu.

"Bursa Şehir Hastanesi, yetkin bir şekilde planlanmış bir hastanemiz"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa Şehir Hastanesi'nin Güney Marmara bölgesinde yaklaşık 5 milyona yakın insana hizmet vereceğini kaydetti.

Şehir hastanelerini sağlığın geldiği en üst noktada konumlandırmayı hedeflediklerini aktaran Koca, sözlerine şöyle devam etti:

"Şehir hastanelerini ileri teknolojisiyle, branş çeşitliliğiyle ve disiplinleriyle yetkin olan ve hastanın artık şehir hastanesinden başka bir hastaneye veya ile sevk edilmediği bir hastane olarak konumlandırıyoruz. Bursa'daki şehir hastanesi, 1355 yataklı, 475 bin metrekare kapalı alanlı, 49 ameliyathanesi olan son derece bütün disiplinleriyle yetkin bir şekilde planlanmış bir hastanemiz. Bu arada diğer taşınmasını düşündüğümüz diğer hastanelerimizle ilgili de burada altını özellikle çizerek söylemek istiyorum, biz o yerleri de gerekli tadilat ve restorasyon ihtiyaçlarını tamamlayarak önümüzdeki dönemde yine sağlık ve sağlık eğitimi amaçlı kullanacağımızı ifade etmek istiyorum."

Koca, Bursa Şehir Hastanesi'nin salı günü hasta kabulüne başlanacağını belirterek, "Yerlileştirme ve millileştirmeyi önemsediğimizi biliyorsunuz. Bu çerçevede Türkiye Genom ve Türkiye Kansergen projeleriyle ilgili klinik araştırmaların yapılabileceği bir hastane (Bursa Şehir Hastanesi) olarak da konumlandırdığımızı özellikle belirtmek istiyorum." dedi.

Bakan Koca'ya ziyaretinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da eşlik etti.

Koca, Cuma namazını ise Bursa Ulu Cami'de kıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.