Hava Durumu

Bakan Koca'dan koronavirüs açıklaması: 'Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs ile ilgili olarak "Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Şu anda tespit edilmiş koronavirüs vakası yok ancak her an çıkabilir. Koronavirüs Türkiye'de 1 saat sonra da 1 gün sonra da çıkabilir. Ancak tespit edilebilmiş değil." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2020 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2020 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Koca'dan koronavirüs açıklaması: 'Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki koronavirüs önlemleriyle ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, koronavirüs salgını tehlikesinin Türkiye'de çok yüksek olduğunu belirtirken şu ana kadar herhangi bir vakanın tespit edilmediğini açıkladı.

Bakan Koca'nın açıklamasından satır başları:

Havalimanlarına termal kameralar yerleştirildi. Burada şu sorulabilir? 'Termal kamera ne kadar gösterir?' Haklısınız ama ateşli vakayı erken dönemde yakalamak önemli ve ilk adım da bu.

'BİZ EĞER GEÇ KALSAYDIK...'

İran ile ilgili 23 Şubat'ta kara ve hava dahil bütün sınırlarımızı kapattık. İran'la çok yoğun bir ilişki ve trafiğimiz olduğunu gördük. Biz eğer geç kalsaydık ülkemize girecek insan sayısı 20 binin aşağısında olmazdı.

İtalya'da koronavirüs olma sebebi ise gemideki 30-32 vatandaşının ülkeye getirilmesi ve bunların evlerine gönderilmesidir. 30 kişi bütün Avrupa'yı etkiledi. Avrupa, İtalya ile ilişkilerini kesmedi. Avrupa, halen hiçbir tedbirleri almadı, geçişlere sınırlama getirilmedi.

'SALGININ TÜRKİYE'DE OLMA İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK'

Bu salgının şu anda Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Şu anda tespit edilmiş koronavirüs vakası yok ancak her an çıkabilir. Koronavirüs Türkiye'de 1 saat sonra da 1 gün sonra da çıkabilir. Ancak tespit edilebilmiş değil.

 Bunu toplumu bir şeye alıştırmak için söylemediğimi bilin isterim. Yurt dışına giden çok insanımız var. Oradan enfeksiyon almadığını kim söyleyebilir.

Wuhan'dan getirilen 61 kişi 14 gün karantinada kalmış oldular, devamında sonuçların negatif çıkması nedeniyle taburcu edildiler. Bu kişilerde virüs çıkmamasının sebebi; 10-14 gün boyunca bu kişiler evlerinden çıkmadı.

Yurt dışına giden vatandaşlarımız bulundukları bölgede kendilerini evlere kapatmalı, çıkmaları gerekiyorsa maske kullanmaları gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.