Hava Durumu

Bakan Özer'den okullardaki vakalar ve aşısız öğretmenlerle ilgili açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şu ana kadar koronavirüs vakası nedeniyle tüm sınıfları kapatılan hiçbir okul olmadığını söyledi. Özer, aşısız öğretmenler hakkında da konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2021 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2021 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Özer'den okullardaki vakalar ve aşısız öğretmenlerle ilgili açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. NTV canlı yayınına katılan Özer'in açıklamaları şöyle: 

"6 Eylül'de tüm kademeli sınıf seviyelerinde 5 gün yüz yüze eğitimi başlattık. Başlatmadan önce çok sayıda önlem aldık. Sağlık Bakanlığı ile birlikte bir rehber hazırladık. Sürecin tamamını Sağlık Bakanlığı ile koordine ediyoruz. Okullarımızda elektronik takip sistemi kurduk. Bu ilk defa yapılan bir şeydir. Artık okul bazlı kararlar alıyoruz. Bu sistemi kurduk. Şu anda sistemimzide 87 bin 108 okulmzu vardır devlet olmak üzere. Toplam 71 bin 320 okulumuz var. Yaklaşık 1 milyona yakın dersliğimiz var. Her okulda aşı, test durumları anlık takip ediliyor. Salgın süreciyle ilgili çağrı merkezi kurduk.

"VAKA NEDENİYLE KAPATILAN OKUL OLMADI" 

Şu anda 71 bin 320 okulumuzdan hiçbirisi vaka veya yakın temas nedeniyle kapatılmadı. Elbette kapatılan sınıflarımız var. Rakamlar değişiyor. Ara veren sınıflar var. Vaka trendi artıyorsa bu artış sınıflara yansıyor.

ÖĞRETMENLERİN AŞILANMASI

(Öğretmenlerin aşılanması) Gönüllülük esasına dayalı. Kapatılan sınıflarda eğitime 14 gün sonra geri dönülüyor. 17 Eylül itibariyle bir doz aşı olan öğretmen oranı yüzde 92. Öğretmenlerde aşılanma oranı Türkiye ortalamasının üzerinde. Belirti göstermeyen ama PCR'la pozitif çıkan öğretmenler var. Hiçbir semptom göstermeyen aşı olmamış pozitif vakalar ortaya çıktı. Şu anda okullarımız en güvenli ortamlar olmaya devam ediyor. Bizim vaka bazlı sınıf bazlı yaklaşımımız dönemin sonuna kadar okulların yüz yüze açık kalması ile ilgili ciddi bir avantaj sağlayacak. Sayılar artabilir. Kapatılan sınıf sayıları artacak. 200'lerde durmayacak.

KAÇ OKULDA İKİLİ EĞİTİME GEÇİLDİ?

200'e yakın okul ikili eğitime geçti. Yaygın bir durum değil, bazı okullarda ikili eğitime geçildi. Arsa olup da yeni okul yapmama gibi bir durum yok. İstanbul Esenyurt'ta arsa bulamıyoruz okul yapımıyla ilgili. Bazı yerlerde o okulun öğrencileri belli okullarda toplandılar. Arsa yönetimi ile ilgili sıkıntı bugünün sorunu değil.

HAFTA SONU EĞİTİM YAPILACAK MI?

Hafta sonu eğitim gibi sistematik bir yaklaşımımız yok. Sorun bazlı okullarda çözümler üretiyoruz.

OKULLARDA RASTGELE PCR TESTİ

Velinin rızası olmadan öğrencilere test yapılmayacak. Öğrencilerin burnundan PCR testi için örnek alınmayacak."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.