Hava Durumu

Bakan Pakdemirli, Bursa'daki sel bilançosunu açıkladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sel felaketinin yaşandığı Bursa Kestel ilçesi Dudaklı Mahallesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Pakdemirli, 25 bin dekardan fazla alanın zarar gördüğünü ifade ederek, dere yataklarına ev yapılmaması gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2020 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2020 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Pakdemirli, Bursa'daki sel bilançosunu açıkladı!

Pakdemirli, üzücü durumlarda bazı şeyleri konuşmanın biraz erken olduğunu belirterek, "Orman köyleri kapsamında olan zarar gören köylerimizle alakalı da 1 milyon destek getirdik. Bugün itibariyle 50 kişi tarımsal hasarın çıkartılmasıyla ilgili çalışmalarına devam ediyorlar. Şu anda 5 ilçe 43 köy ve 25 bin 650 dekar alan zarar görmüş gözüküyor. 17 küçükbaş ve 58 tane arı kovanı telef oldu. Ağırlıklı hasarın daha çok tarım arazilerinde olduğunu söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız özellikle meteorolojik uyarıları dikkate alması gerekiyor. Meteoroloji olarak zamanında ve yerinde dün uyarılarımızın hepsini yapmıştık. Dere yataklarına asla yerleşim düşünmememiz gerekiyor. Memleketin dört yanında dere yataklarında riskli bölgelerde yerler var. Bunun sonucu üzücü olabiliyor" dedi.

Tarım sigortası olanların mağdur olmadığına da dikkat çeken Pakdemirli, "Tarım sigortası olanlar mağdur olmuyor. Maalesef TARSİM sigortası kapsamında kalanlar dışında. İl ilçe müdürlüklerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Borcunu ertelemek isteyen vatandaşlar ve taksitlendirmek isteyenlerin olduğunu söyleyelim. Devlet Su İşleri ekipleri burada çalışmalarını sürdürüyor" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.