Hava Durumu

Bakan Pekcan açıkladı! Bez maskeyle ilgili önemli karar

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Tekstil-hazır giyimde küresel talep daralmasının yaşandığı bu dönemde, çok kullanımlı bez maske ihracatında ön izin şartı aranmayacak." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2020 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2020 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Pekcan açıkladı! Bez maskeyle ilgili önemli karar

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, piyasaya sunulan tıbbi ve cerrahi maskelerin ihracatına Sağlık Bakanlığından ön izin alınması uygulaması, son dönemde Türkiye'de artan maske ihtiyacının karşılanmasına ve sağlık çalışanlarının tam donanımlı olarak COVID-19 hastalarına hizmet sağlamasına önemli katkı sağladığını belirtti. 

Bakan Pekcan açıklamasını şöyle sürdürdü: 

"Ticaret Bakanlığı olarak ihracatçı sektörlerimizin pandeminin dünya ekonomisinde yol açtığı tahribatı en az zararla atlatmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.

Türkiye, bir yandan sağlık hizmetlerinin gerektirdiği tıbbi ekipmanlarda yurt içi talebi karşılarken, aynı zamanda dünyanın önde gelen tekstil ve hazır giyim üreticilerinden biri olarak bez (dokuma/örme kumaştan mamul) maskenin uluslararası piyasada en büyük tedarikçisi olabilecek alt yapıya sahiptir. 

Tekstil ve hazır giyim sektöründe küresel talep daralmasının yaşandığı bu dönemde, çok kullanımlı bez (dokuma/örme kumaştan mamul) maske ihracatı için ön izin şartı aranmayacak olup, ihracatçılarımıza kolaylık sağlayacak bu uygulamanın hayırlı olmasını dilerim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.