Hava Durumu

Bakan Soylu Bursa'da: 'Mevsim normallerinin çok üzerinde bir durum'

Bursa'nın Kestel ilçesinde sele kapılan 2 kişi hayatını kaybetti. Kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu aynı aileden kayıp olan 5 kişiden birinin bulunduğu bilgisini verdi. Bakan Soylu yaşanan felaketle ilgili "Mevsim normallerinin çok üzerinde bir durum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2020 00:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2020 00:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Soylu Bursa'da: 'Mevsim normallerinin çok üzerinde bir durum'

ursa'nın Kestel ilçesinde sele kapılarak yaşamını yitirenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Kayıp 4 kişi aranıyor. Bursa Valiliği "Kestel ilçesinde meydana gelen selde arama ve kurtarma faaliyetleri toplam 257 personel ile yoğun bir şekilde sürdürülmektedir" açıklamasını yaptı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Bursa'nın Kestel ilçesine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bölgede incelemelerde bulundu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada, Kestel'de 7 kişilik bir evden 5 kişinin kayıp olduğu ve hasar tespit çalışmalarının hemen başlayacağı bilgisini paylaştı.

Bakan Soylu şunları söyledi:

"Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz gerekli tedbirleri hemen almaya başladılar ancak bulunduğumuz bölgede, hem Kestel hem de Orhangazi ciddi bir yağış aldı. Arkamızda bulunan 7 kişinin bulunduğu bir evde 5 kişi kayıp. 25 yaşında Kader kızımız hayatını kaybetti. Bahsettiğim evden bir kişi bulundu, kimlik tespit çalışmaları yapılıyor. 257 kişi ile arama kurtarma faaliyetlerini, AFAD, UMKE, Sivil Toplum Kuruluşları, Büyükşehir Belediyemiz, diğer belediyeler hep birlikte gerçekleştiriyor. Tabii özellikle yağmurun aniden bastırması nedeniyle deredeki debi çok yüksek, inşallah arama kurtarma çalışmalarında istediğimiz sonucu almamızı etkilemez. Eldeki tüm imkanlarımızla, çevre illerden de desteklerle çalışmalara devam ediliyor. Ümidimiz kayıp vatandaşlarımıza sağ ulaşabilmektir, tüm gayretimiz bunun için.  Araçları alıp sürükleyen, yollarda da getirdiği taşlarla büyük hasar oluşturan yağmur ile karşı karşıyayız, mevsim normallerinin çok üzerinde bir durum söz konusu. Yapacağımız tek iş arama kurtarma faaliyetlerinde 4 kişiye sağ salim ulaşabilmek. Hasar tespit çalışmalarına başlanacak. Hasar tespitleri yapıldıktan sonra vatandaşların bu konuda karşı karşıya kaldıkları mağduriyete cevap verilecektir. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, hem Kader kızımız hem de kimliği belirlenmeye çalışılan diğer kızımız için başsağlığı diliyorum" 

'BURSA'DA SEL FELAKETİ! CAN KAYBI 2'YE YÜKSELDİ, KAYIP 4 KİŞİ ARANIYOR' HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.