Hava Durumu

Bakan Soylu: Çocuklarımıza terörü miras bırakmayacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, "Biz çocuklarımıza, terörü miras bırakmayacağız. 2023'e ait tüm hedeflerimize ulaşmak ve 1923'teki o şerefli imzanın tüm sahiplerine, güzel bir yüzüncü yıl karnesi getirmeye kararlıyız, bunun heyecanını duymaktayız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2020 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2020 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Soylu: Çocuklarımıza terörü miras bırakmayacağız

Bakan Soylu, yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin 20'nci yüzyılın insanlık dışı sömürge mücadelesi içinde doğduğunu ve bugün 97 yaşına ulaştığını belirtti. Bakan Soylu, "Sadece 'güçlünün güçsüzü ezmediği bir dünya' isteyen; sadece kendi ülkesinde, kendi inancını özgürce yaşamak isteyen; bin yıldır üzerinde yaşadığı bu vatanı çocuklarına daha müreffeh bir ülke olarak emanet etmek isteyen bu toprağın çocukları, Kurtuluş Savaşı'nda büyük bir mücadeleye imza atmış ve atalarından aldığı emaneti, ay yıldızlı bayrağımız ve güzel Cumhuriyetimizle geleceğe taşımıştır. 97 yıl önce bize bu mirası bırakan o fedakâr insanların inançları ve arzuları doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti bugün de yine sömürgeciliğin ve çatışmanın hakim kılınmak istendiği bir dünyada, inançlarından, vatan sevgisinden ve insanlıktan yana tavır alarak yoluna devam etmektedir" dedi.

'GÜZEL BİR YÜZÜNCÜ YIL KARNESİ GETİRMEYE KARARLIYIZ'

Bakan Soylu, Cumhuriyet Bayramı'nı gurur ve coşkuyla kutladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz çocuklarımıza, terörü miras bırakmayacağız. Biz çocuklarımıza, fakirliği, demokrasi dışı müdahaleleri, emperyalist baskılarla inançlarımızdan ve değerlerimizden ayrılmış, mazisini unutmuş, köklü devlet geleneğinden sıyrılmış bir ülke bırakmayacağız. Bilâkis, 2023'e ait tüm hedeflerimize ulaşmak ve 1923'teki o şerefli imzanın tüm sahiplerine, güzel bir yüzüncü yıl karnesi getirmeye kararlıyız, bunun heyecanını duymaktayız. İşte bu duygu ve düşüncelerle, bu aziz millete tarih sahnesinde yeni bir perde, bizlere yeni bir ufuk açan güzel Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş bütün kahramanlarımızı, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı gurur ve coşkuyla kutluyorum."

İBRAHİM KALIN'DAN MESAJ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında, "Cumhuriyet bu milletin diriliş hikayesidir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Twitter'daki hesabından yayımladığı mesajında, "Cumhuriyet bu milletin diriliş hikayesidir. Yeniden ayakları üzerinde yükselmesidir. Bağımsızlık bildirgemizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.