Hava Durumu

Bakan Soylu'dan çok sert çıkış! 'Bizimle dalga geçiyorlar'

Hakkında yaptırım kararı alınan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin PKK yöneticilerinden üçünü başlarına ödül koyarak arama kararını değerlendirdi. "Bizimle dalga geçiyorlar" diyen Soylu, "Bize demek istiyor ki 'senin bakanınla terörist arasında bir fark söz konusu değil' biz de bunu yiyeceğiz" şeklinde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2018 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2018 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Soylu'dan çok sert çıkış! 'Bizimle dalga geçiyorlar'

ABD'nin rahip Andrew Craig Brunson'ın serbest bırakılmaması nedeniyle hakkında yaptırım kararı aldığı iki bakandan Süleyman Soylu PKK'lılara konulan ödülü kendisine yönelik uygulamayla karşılaştırdı: "En son üç teröristi listesine alıp güya milletimizin gönlünü alacaklar. Ben size bu fotoğrafı okuyayım mı? Bugüne kadar hiç sesimi çıkarmadım. Güya bizle dalga geçiyorlar. İki bakanı yaptırım listesinden çıkartıp, üç teröristi yaptırım listesine koyuyorlar. Bize demek istiyor ki 'senin bakanınla terörist arasında bir fark söz konusu değil' biz de bunu yiyeceğiz." 

Soylu hakkındaki yaptırım kararı geçen hafta kaldırılmıştı. ABD, PKK lider kadrosundan Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ın yakalanması için yerini bildirenlere toplam 12 milyon dolar ödül vereceğini açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.