Hava Durumu

Bakan Soylu: Hatay'da 2 şüpheli gözaltında

Bakan Soylu, Hatay'daki orman yangınına ilişkin, "Yangının çıkış nedenleriyle ilgili tahkikat devam ediyor. Tabi dünden itibaren Türkiye genelinde yangının terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği hususunda bir yaygın kanat söz konusu." dedi. Soylu, 2 şüphelinin gözaltında olduğunu açıkladı

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2020 20:11
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2020 20:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Soylu: Hatay'da 2 şüpheli gözaltında

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'daki orman yangını hakkında,"Şu anda 2 kişi gözaltında. Arkadaşlarımız soruşturmaları sürdürüyor" açıklamasında bulundu. Bakan Soylu, açıklamasında, "Yangının çıkış nedenleriyle ilgili tahkikat devam ediyor. Tabi dünden itibaren Türkiye genelinde yangının terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği hususunda bir yaygın kanat söz konusu. Tabi bizim bu konudaki tahkikatımız devam ediyor" ifadelerini kullanan Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"1 Ocaktan bugüne kadar, terör örgütünün çeşitli adlar altında üstlendiği, Ateşin Çocukları da dahil olmak üzere yaklaşık 850 olay var. Bu olayların 400'ü hiç yok. Hiç baki olmamış. Neden? Bunlar da bir çeşit terör propagandasıdır.

Bu olayların 300'ünün tüm adli araştırmalar sonucu kontaktan, elektrikten, herhangi bir ihmalden kaynaklandığı savcılıklarımızca tespit edilmiş. Yaklaşık 90'ının soruşturması devam ediyor. 22'sinin PKK terör örgütüyle irtibatlı olabileceği konusunda hem savcılıklarımızın hem güvenlik birimlerimizin tespiti söz konusu."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.