Hava Durumu

Bakan Varank açıkladı! 100 milyon TL'lik yatırım fonu geliyor

Bakan Mustafa Varank Türkiye'nin Otomobili'nin Kocaeli'de bulunan Bilişim Vadisi'ni, teknoloji tabanlı girişimciliğin de merkezi haline getirmek istediklerini kaydederek, "Bu amaçla 100 milyon liralık bir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kurulması için çalışmalara başladık" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2020 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2020 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Varank açıkladı! 100 milyon TL'lik yatırım fonu geliyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin Otomobili'nin Kocaeli'de bulunan Bilişim Vadisi, otomotiv sektörü için cazibe merkezi haline geldiğini belirterek, "Otomotiv endüstrisinde önemli bir konuma sahip EDAG, vadide yerini aldı. Yine uluslararası şirketlerden FEV ile sözleşme imzalandı" dedi.

Türkiye'nin Otomobili'nin teknoloji üssünün Bilişim Vadisi'nde olduğunu hatırlatan Bakan Varank, "Ön gösterim araçlarını tanıttığımız aralık ayından bu yana vadiye olan firma başvurularında yüzde 50'lik bir artış görülüyor. Yerleşik firma sayısı 79'dan 112'ye çıktı" açıklamasında bulundu.

Varank, Bilişim Vadisi'ni, teknoloji tabanlı girişimciliğin de merkezi haline getirmek istediklerini kaydederek, "Bu amaçla 100 milyon liralık bir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kurulması için çalışmalara başladık" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.