Hava Durumu

Bakan Varank'tan girişimcilere müjde! Faiz ödemekten kurtulacaklar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, biri bölgesel kalkınma diğeri de teknoloji ve inovasyon alanında olmak üzere iki yeni fon kurduklarını, 750 milyon liralık kaynağı teknolojiyi, sanayiyi ve yeniliği odağına alan işletmelere aktararak bu fonlarla yatırımlara ortak olacaklarını ve girişimcileri bankalara faiz ödemekten kurtaracaklarını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2020 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2020 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Varank'tan girişimcilere müjde! Faiz ödemekten kurtulacaklar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şehir merkezindeki bir otelde organize edilen, "Milli Teknoloji, Güçlü Sanayi" İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ekonomik görünümün gün be gün canlandığını, geçen senenin üçüncü çeyreğinden itibaren yeniden büyüme eğilimine girildiğini, faizlerin düştüğünü, enflasyonun hedefin de altında kaldığını söyledi.

Ekonomiye olan güvenin artarak, iç talebin canlandığını belirten Varank, "İhracatta rekorlar kırıyoruz, yani dış talep cephesi de kuvvetli. Dolayısıyla bu sene ekonomide büyümenin güçlendiği bir yoldayız. Yıl boyunca atacağımız adımlarla bu büyüme oranlarını orta ve uzun vadeye de yayacağız. Türkiye 2023 yılını çok sağlam bir sanayi ve teknoloji altyapısıyla karşılayacak. İddialı olmakla beraber gerçekçi hedeflerimiz var. Başarıya giden yolu sizlerle birlikte yürüyeceğiz. Bakanlık olarak sanayicilerimiz üretime daha sıkı sarılsın diye yenilikçi politikalar geliştiriyoruz. Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi bunlardan bir tanesi. Bu programla yerlileşme alanında benzersiz bir işe giriştik" dedi.

"750 MİLYON LİRALIK KAYNAĞI TEKNOLOJİYİ, SANAYİYİ VE YENİLİĞİ ODAĞINA ALAN İŞLETMELERE AKTARACAĞIZ"

2018 Ağustos'unda ekonomik temellerden bağımsız bir dış şokla karşılaştıklarını, bunun sonucunda da döviz kurlarının yukarı yönlü ciddi dalgalanma gösterdiğini dile getiren Bakan Varank, "Yurt dışından ithal edilen her şeyin fiyatı arttı. Bu da maliyet artışı olarak sanayiciye ciddi şekilde yansıdı. İşte biz dedik ki Türkiye bu ithalatın önüne geçebilir. İşte Hamle Programı'nı bu amaçla tasarladık. Programı oluştururken sanayideki mevcut kabiliyetlerimizi ölçtük ve nerelerde sıçrama yapabileceğimizi belirledik. Bakın biz burada alıcı ve satıcıyı aynı anda destekliyoruz. Programa başvuranlar, Bakanlığımızın sunduğu tüm desteklere tek pencereden erişebiliyorlar. İlk çağrıya makine sektöründe çıktık. Öyle yoğun bir talep aldık ki, sadece tek bir sektör için toplamda 5,3 milyar liralık yatırım başvurusu geldi. Şimdi bu başvuruları değerlendiriyoruz. İnşallah sonuçları Nisan ayında açıklayacağız. Ayrıca yılın ilk yarısında kimya, ilaç, tıbbi cihaz, otomotiv, elektronik ve raylı sistem araçları gibi alanlarda yeni başvuruları ilan edeceğiz. Ben bu programda Gümüşhane'den de firmalar görmek istiyorum. İlimiz madencilik ve gıda sektöründe güçlü. Bu gibi programlar, farklı sektörlere yatırım yapmak açısından çok iyi fırsatlar sunuyor. Bir diğer vizyoner politikamız da işletmelere sunduğumuz sermaye desteği mekanizması. Biz bu amaçla biri bölgesel kalkınma diğeri de teknoloji ve inovasyon alanında olmak üzere iki yeni fon kurduk. Böylece 750 milyon liralık kaynağı teknolojiyi, sanayiyi ve yeniliği odağına alan işletmelere aktaracağız. Bakın bu fonlar yatırımınıza ortak olacak ve sizleri bankalara faiz ödemekten de kurtaracak" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.