Hava Durumu

Bakan Yanık'tan Prof. Dr. Şengör'ün açıklamalarına tepki

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Prof. Dr. Celal Şengör'ün açıklamalarıyla ilgili olarak "Kadına yönelik şiddet ve tacizin tek çeşidi yok. Bu zihniyetle mücadeleye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2021 09:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2021 09:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakan Yanık'tan Prof. Dr. Şengör'ün açıklamalarına tepki

Bakan Yanık, Twitter hesabından, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir öğrencisiyle anısını anlatırken kullandığı ifadelere ilişkin açıklama yaptı. Bakan Yanık, paylaşımında şunları kaydetti:

"Kadına yönelik şiddet ve tacizin tek çeşidi yok. Failin olayı gülerek anlatması da tacizin ağırlığını hafifletmiyor. Unvanların arkasına saklanarak meşruiyet sağlama arayışı ise yakışıksız. Öğrenci üzerindeki tahakkümü de ayrıca konuşuruz. Bu zihniyetle mücadeleye devam edeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör'ün 20 Ağustos'ta internete yüklenen, önceki gün sosyal medyada çokça paylaşılan videosu büyük tepki çekmişti. Zoom toplantısına ait video kaydında Şengör'ün, bir öğrencisini taciz ettiği anları anlattığı görülmüştü.

Şengör, söz konusu videoda "O kadar kızdırdı ki, Saniye'nin eteğini kaldırdım. Kıçına bir tokat attım. Bu dehşete düştü. Baktım böyle bakıyor bana. Bana bak dedim, baban bunu yaptı mı dedim. Bana babam bile bunu yapmadı dedi. Heh dedim eksik kalmış, şimdi tamamlandı." ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.