Hava Durumu

Bakanlık açıkladı! Fahiş fiyat için Erken Uyarı Sistemi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gıda piyasasındaki gelişmelerle ilgili hızlı karar alınabilmesi için 'Erken Uyarı Sistemi' oluşturulacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2021 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2021 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakanlık açıkladı! Fahiş fiyat için Erken Uyarı Sistemi

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın ev sahipliğinde; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ile Cumhurbaşkanı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel'in katılımıyla toplandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre toplantıda Türkiye'de işlenmiş gıda fiyat gelişmelerinin yanı sıra salgın sürecinin 2020 yılı gıda fiyatlarına etkisi, küresel tarımsal emtia fiyatlarındaki gelişmelere ilişkin hususlar ve 2021 yılı beklentileri değerlendirildi.

Uluslararası arz-talep gelişmeleri ve salgının seyri göz önünde bulundurularak, bazı gıda ürünlerinde son aylarda alınan tedbirlerin fiyatlar üzerindeki etkileri ele alındı.

Komitenin; gıda ve alkolsüz içecekler grubunda ileriye dönük üretim ve fiyat gelişmelerini öngörebilmesini kolaylaştıracak veri tabanlı çalışmaları sürdürmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda tarımsal ürünler ve gıda piyasalarındaki gelişmeler konusunda zamanlı kararlar almaya fayda sağlayacak bir Erken Uyarı Sistemi oluşturulması kararı alındı.
 

İşte Bakanlıktan yapılan o açıklama;

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.