Hava Durumu

Bakanlık, karantinada olan yerleşim yeri sayısını açıkladı

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 66 ildeki 502 yerleşim yerinde karantina kararının kaldırıldığı belirtildi. Açıklamada, "Ülkemizde koronavirüs salgını sürecinde; 19.06.2020 tarihi itibarıyla 66 ilimizde, 5 İlçe 3 İlçe, 2 İlçe Merkezi), 17 Belde, 259 Köy, 257 Mahalle, 40 mezra olmak üzere toplam 578 yerleşim yerinde, 508.678 kişi karantina altına alınmıştır" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2020 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2020 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakanlık, karantinada olan yerleşim yeri sayısını açıkladı

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

 "Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında il ve ilçelerde mülki idare amirleri başkanlığındaki Umumi Hıfzısıhha kurullarınca, yerleşim yerlerine ilişkin karantina kararları alınmaya devam etmektedir.

Bu kapsamda bugün saat 13.00 itibarıyla 28 ilimizdeki, 2 belde, 28 köy, 40 mahalle ve 6 mezra olmak üzere toplam 76 yerleşim yerinde karantina tedbirleri uygulanmaktadır.

Karantina tedbiri uygulanan yerleşim yerindeki toplam nüfus (48.170)'dir.

Öte yandan 66 ildeki 502 yerleşim yerinde ise karantina kararı kaldırılmıştır. Ülkemizde koronavirüs salgını sürecinde; 19.06.2020 tarihi itibarıyla 66 ilimizde, 5 İlçe (3 İlçe, 2 İlçe Merkezi)...

17 Belde, 259 Köy, 257 Mahalle, 40 mezara olmak üzere toplam 578 yerleşim yerinde, 508.678 kişi karantina altına alınmıştır."

Öte yandan Şanlıurfa'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2 mahalle ile 27 binada karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçları pozitif çıktı.

Bunun üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda Siverek ilçesi Karabahçe Mahallesi ile Ceylanpınar İlçesi Yüksektepe Mahallesi'nin tamamı, Eyyübiye'de 3, Haliliye'de 6, Karaköprü'de 5, Viranşehir'de 9, Ceylanpınar'da 1, Suruç'ta 2 ve Siverek ilçesinde 1 binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Öte yandan, Eyyübiye, Haliliye, Karaköprü, Bireçik ve Viranşehir ilçelerindeki 1 unlu mamulleri ile 9 binada uygulanan karantina da sona erdirildi.

Bitlis'te ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 3 apartmanda uygulanan karantina sonlandırıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, kent merkezinde Beşminare ile Zeydan mahallelerindeki 3 apartmanda başlatılan karantina uygulamasının sona erdiği belirtildi.

Açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, apartmanların giriş çıkışlarının açılarak karantinanın sonlandırılmasına karar verildiği kaydedildi.

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir sokakta uygulanan karantina genişletildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, salgının önlenmesi ve halk sağlığının korunması amacıyla İsmetpaşa Mahallesi'ndeki bir sokakta uygulanan karantinanın genişletilmesi kararı alındı.

Kaymakamlıktan karantina kararıyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Birden fazla Kovid-19 pozitifli ve temaslı vakaların fazlalığı nedeniyle, virüsün engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla...

13 Haziran saat 00.00'dan itibaren 27 Haziran saat 00.00'a kadar, giriş çıkışlar izne bağlı olmak kaydıyla karantina altına alınmasına karar verilen Beşgöz Sokak'a ilave olarak adı geçen sokağa çıkan tüm yollar ile aynı mahalleye bağlı...

Çağlayan Caddesi'nin 19 Haziran 2020'den itibaren 27 Haziran saat 00.00'a kadar, giriş çıkışlar izne bağlı olmak kaydıyla karantina altına alınmasına karar verilmiştir."

Kütahya'nın Emet ilçesinde de bir apartmanda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Emet Kaymakamlığından yapılan açıklamada, salgından vatandaşları korumak ve yayılmasını engellemek amacıyla İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca bir apartmanda 14 günlük karantina kararı alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Kovid-19 pozitif vakalar nedeniyle bireysel izolasyon yeterli olamayacağı için pozitif vaka ve temaslılarının yaşadığı ilçemiz...

Akpınar Mahallesi Gazi Caddesi'nde bulunan Türksoy Apartmanı'ndaki dairelerin tamamının 14 gün karantinaya alınmasına karar verilmiştir." bilgisi paylaşıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.