Hava Durumu

Bakanlık paylaştı! Türk jetlerinin Yunan jetlerini kovaladığı anlar

Doğu Akdeniz'de Yunanistan'la gelirilim sürerken Milli Savunma Bakanlığı'ndan önemli bir paylaşım geldi. Türk jetleri Navtex bölgesinde 6 adet Yunan F-16'sına önleme yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2020 21:18
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2020 21:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakanlık paylaştı! Türk jetlerinin Yunan jetlerini kovaladığı anlar

Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile süren yüksek tansiyonlu ilişkiler zaman zaman iki ülkenin askeri araçlarının karşı karşıya gelmesine neden oluyor.

Son olarak Türkiye'nin Navtex ilan ettiği bölgeye havadan girmek isteyen 6 Yunan savaş jeti, Türk F-16'ları tarafından havada önlendi.

Bakanlık tarafından paylaşılan görüntülerde ise Türk pilotların konuşmaları dikkat çekti.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* 27 Ağustos 2020 tarihinde Türk Hava kuvvetlerine ait radar sistemleri tarafından Girit Adası'ndan kalkan ve GKRY'ye doğru giden 6 adet F-16 uçağı tespit edilmiştir.

* Navtex ilan edilen bölgeye yaklaşan söz konusu askeri trafiklere gözle teşhis sağlamak ve bölgeden uzaklaştırmak maksadıyla Türk Hava kuvvetlerine ait F-16 uçakları tarafından Kıbrıs adasının güneybatısında önleme yapılmış, uçakların Yunanistan'a ait olduğu teşhis edilmiş ve bölgeden uzaklaştırılmıştır.

* Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz, Doğu Akdeniz'de de hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak konusunda sonsuz bir kararlılıkla çalışmalarına devam etmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.