Hava Durumu

Bakanlık'tan korkutan uyarı: Ciddi artışlar bekleniyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Türkiye'nin yakın gelecekte su kıtlığı yaşayabileceği uyarısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2019 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2019 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakanlık'tan korkutan uyarı: Ciddi artışlar bekleniyor

Tarım ve Orman Bakanlığınca hayata geçirilen Ulusal Havza Yönetim Stratejisi kapsamında bir toplantı düzenlendi.  

Toplantıda konuşan Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, hızlı nüfus artışı, ihtiyaçların artması ve sanayileşmenin etkisi ile dünyada su kaynaklarının hızla azaldığını; Türkiye'de kişi başına düşen yıllık kullanılabilir su miktarının bin 365 metreküp olduğunu söyledi.

'Türkiye su stresi altında bir ülke'

Uzun, "Bu verilere göre, ülkemiz günümüz itibarıyla su fakiri olmamasına rağmen, su zengini bir ülke de değildir. Su stresi altında bir ülkedir. Hatta yapılan birçok çalışmaya göre, yakın bir gelecekte ülkemizin su kıtlığı yaşayan bir ülke durumuna gelmesi bile muhtemeldir" dedi.

Küresel iklim değişikliğinden su kaynaklarının da kalite ve miktar yönünden olumsuz etkilendiğini belirten Uzun, şöyle konuştu:

"Kuraklık şartları ve aşırı yağışlar sonucunda meydana gelen taşkınlar önemli ölçüde zarar vermektedir. İklim değişikliği kapsamında sıcak gün, sıcak gece, ardışık kurak gün sayıları ve sıcak hava dalgası sayılarında ciddi artışlar beklenmektedir. Doğu Karadeniz Havzası ile geriye kalan diğer havzalarımız için kuraklık yönetim planlarının 2023 yılına kadar tamamlanması hedeflenmektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.