Hava Durumu

Bakanlık yatırım teşvik belgesi listesi yayımlandı! Bursa'dan 14 firma var

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Haziran 2019 dönemi yatırım teşvik belgesi listesi yayımlandı. Listede Bursa'dan 14 firma yer alırken imalat sektörü yoğunluğu dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2019 06:04
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2019 06:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bakanlık yatırım teşvik belgesi listesi yayımlandı! Bursa'dan 14 firma var

N.Nuri YAVUZ

İmalat ağırlıklı olmak üzere, hizmetler, enerji, tarım ve madencilik gibi sektörlere haziran ayında ülke genelinde toplam 267 teşvik belgesi verildi. Teşvik belgesi alan firmalar toplamda 5 milyar 176 milyon liralık yatırım ve 10 bin 864 istihdam sağlayacak.

BURSA VERİLERİ

Söz konusu dönemde, Bursa'da 1'i yabancı sermayeli olmak üzere 14 şirket yatırım teşvik belgesi almaya hak kazandı. Bu şirketlerin 1'i hizmetler, 13'ü ise imalat sektörü olarak belirlendi. Haziran'da verilen 14 teşvik belgesiyle Bursa'da toplam 260 istihdam sağlanacak.

SÖZ KONUSU ŞİRKETLER

Fistaş fantezi iplik AŞ., 'tekstil elyafının hazırlanması ve iplik haline getirilmesi; tekstil dokumacılığı' için 4,2 milyonluk modernizasyon yatırımına teşvik belgesi aldı. Belge kapsamında Fistaş'a yüzde 55 vergi indirimi, yüzde 20 Yatırıma Katkı Oranı (YKO), gümrük vergisi indirimi, KDV istisnası sağlandı.

ÜNS Tekstil, 'giyim eşyası dışındaki tekstil ürünleri' imalatı için yapacağı 8,1 milyonluk tevsi(Genişletme) yatırımına teşvik belgesi aldı. Firmaya bu kapsamda 3 yıl sigorta prim hissesi, yüzde 55 vergi indirimi, yüzde 20 YKO, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası uygulandı. Yatırım kapsamında istihdam sayısı 8 olarak açıklandı. 

İnegöl Elit Grup Özel Öğretim şirketi, hizmetler sektöründe 4,6 milyonluk 'Genel Ortaöğretim' yatırımı için teşvik belgesi aldı. Şirkete bu kapsamda 7 yıl sigorta prim hissesi, yüzde 80 vergi indirimi, yüzde 40 YKO, faiz desteği ve KDV istisnası verildi. Şirketin istihdam sayısı 47 olarak belirlendi.

Nuri Körüstan Makina, makine imalatına yönelik modernizasyon ve tevsi için yapacağı 15 milyonluk yatırıma teşvik belgesi aldı. Firmaya bu kapsamda 6 yıl sigorta prim işveren hissesi, yüzde 70 vergi indirimi, yüzde 30 YKO, gümrük vergisi muafiyeti, faiz desteği, KDV istisnası uygulandı. Bu kapsamdaki istihdam 12 olarak tespit edildi.

Burmar Yapı Malzemeleri, metal yapı malzemeleri imalatına yönelik yapacağı 4,2 milyonluk yeni yatırıma teşvik belgesi aldı. Belge kapsamında şirkete KDV istisnası uygulandı. İstihdam 15 olarak açıklandı.

Turgay Dişli Makina, 'mil yatağı, dişli, dişli takımı ve tahrik tertibatı' imalatı için yapacağı 1,1 milyonluk tevsi yatırımına teşvik belgesi aldı. Bu kapsamda firmaya 6 yıl sigorta prim işveren hissesi, yüzde 70 vergi indirimi, yüzde 30 YKO, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası yapıldı.

SKS Işıl Otomotiv Sanayi, 'motorlu kara taşıtları ve bunların motor parçalarıyla ilgili ve aksesuarları' imalatı için yapacağı 3,7 milyonluk tevsi yatırımına teşvik belgesi aldı. Firma bu kapsamda 6 yıl sigorta prim işveren hissesi, yüzde 70 vergi indirimi, yüzde 30 YKO, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası ve faiz desteği uygulandı. İstihdam 12 olarak duyuruldu.

Yabancı sermayeli İnoxflow Metal,  'pompa, kompresör, musluk ve vana' imalatı için 4,5 milyonluk yeni yatırımına teşvik belgesi aldı. Belge kapsamında şirkete 6 yıl sigorta prim işveren hissesi, yüzde 70 vergi indirimi, yüzde 30 YKO, gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası ve faiz desteği verildi. Bu kapsamda sağlanacak istihdam 50 olarak açıklandı.

Orven Kauçuk Makina, 'motorlu kara taşıtları ve bunların motor parçalarıyla ilgili ve aksesuarları' imalatı modernizasyonu için yapacağı 2,6 milyonluk yatırıma teşvik belgesi aldı. Bu kapsamda 6 yıl sigorta primi işveren hissesi, yüzde 70 vergi indirimi, yüzde 30 YKO, gümrük vergisi muafiyeti, faiz desteği ve KDV istisnası uygulandı. İstihdam 5.

Texco Boya Apre Tekstil, 'tekstilin aprelenmesi' için yapacağı 3,8 milyonluk tevsi yatırımına teşvik belgesi aldı. Şirkete gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası verildi. İstihdam 3. Grup Tekstil Sanayi, 'tekstil elyafının hazırlanması ve iplik haline getirilmesi; tekstil dokumacılığı' için yapacağı 4,2 milyonluk tevsi yatırımına teşvik belgesi aldı. Şirkete yüzde 55 vergi indirimi, yüzde 20 YKO, gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası sağlandı. İstihdam 3 olarak belirlendi.

Turkuaz Tekstil, 'başka yerde sınıflandırılmamış tekstil ürünleri' imalatı için yapacağı 3,8 milyonluk tevsi yatırımına teşvik belgesi aldı. Şirkete KDV istisnası verildi. İstihdam 45 olarak açıklandı.

Hardem Tekstil, 'tekstilin aprelenmesi' için yapacağı 31,8 milyonluk yeni yatırıma teşvik belgesi aldı. Şirkete, 3 yıl sigorta prim işveren hissesi, yüzde 55 vergi indirimi, yüzde 20 YKO, gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası verildi. 50 istihdam sağlanacak.

Kadriye Gençbayrakdar, 'metal eşya imalatı' için yapacağı 3,2 milyonluk tevsi yatırıma teşvik belgesi aldı. Şirkete gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası uygulandı. İstihdam 10 olarak tespit edildi.

2 BELGE İPTALİ

Sanayi ve Teknoloji bakanlığı tarafından daha önce Bursa'da teşvik belgesi verilen 2 firmanın belgesi iptal edildi. Bunlar; Hanamaya Soğutma ve Agrozon Tarım/Hayvancılık olarak belirlendi.  İki firma içinde belge iptal gerekçesi açıklanmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.