Hava Durumu

Balıkçılık bitti! Deniz salyası ağları duman etti...

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde balık tutmak umuduyla denize açılarak ağ atan balıkçılar, deniz salyası ile kaplanarak kullanılmaz hale gelen boş ağları ile limana geri dönmek zorunda kaldı. Denizin üstünün de altının da pis olduğunu söyleyen balıkçılar, "Bu deniz salyası ağları duman etti, bizi duman etti, balıkçılığı bitirme noktasına getirdi" diyerek isyan etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2021 14:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2021 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Balıkçılık bitti! Deniz salyası ağları duman etti...

Bir süredir Marmara denizini adeta esareti altına alan deniz salyası, balıkçıların korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde balık tutabilmek umuduyla denize açılarak ağ atan Eskihisar-Gebze Su Ürünleri Kooperatifi üyesi olan balıkçıklar, adeta hüsrana uğradı.

Attıkları ağların ağırlaştığını fark eden balıkçılar, ağları geri topladıklarında ağırlığın sebebinin sadece deniz salyası olduğunu fark etti.

Ağları yeniden temizlemelerinin yaklaşık 3 günlerini alacaklarını söyleyen balıkçılar, "Bu deniz salyası ağları duman etti, bizi duman etti, balıkçılığı bitirme noktasına getirdi" diyerek sorunun çözümü konusunda yardım istediler.

"DENİZİN ÜSTÜ DE PİS, ALTI DA PİS"

Epeydir ağ atamadıklarını söyleyen Eskihisar-Gebze Su Ürünleri Kooperatifi üyesi balıkçı Turgay Özcan, "Her taraf deniz salyası. Balık takılmıyor ağlara. Denizin üstü de pis dibi de pis. Bu deniz salyası, ağları duman etti, bizi duman etti, balıkçılığı bitirme noktasına getirdi. Hiç balık yok, ağları atıyoruz, ağların gözleri kapanıyor, balık vurmuyor. Bu ağları temizlemek 3-4 günümüzü alacak. Kuruyacak ondan sonra temizleyeceğiz. Devletimizden yardım bekliyoruz. Balıkçılık bitme noktasına geldi" dedi.

"MARMARA'NIN DURUMU NE OLACAK?"

Deniz salyasının 4 aydır başlarına bela olduğunu kaydeden Eskihisar-Gebze Su Ürünleri Kooperatifi üyesi balıkçı Serdar Türedi ise, "Ağ atamıyoruz, ağlar çamur içinde, balık ölümleri var. Bizden ziyade Marmara'nın durumu ne olacak?

Bizim isteğimiz yetkililerin buna bir an önce çözüm bulması. Nasıl temizlenecek? Gerekirse biz de yardım edelim. Başka bir isteğimiz yok" diye konuştu.

Gebze'yi kaplayan deniz salyası (müsalij) kareleri...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.