Hava Durumu

Bankaya borcu olanlara iyi haber! Kredilere yapılandırma geldi

İhtiyaç kredilerine yapılandırma nefes aldıracak. Vade 36 ay daha uzayacak. Koronavirüs pandemisiyle birlikte gelişen süreçte maddi anlamda zorlanan vatandaşlara kamu bankaları destek olmuş düşük faizli kredi fırsatı sunmuştu. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası şimdi de 6 ay geri ödemesiz verdikleri kredilere yapılandırma fırsatı sunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2021 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2021 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Bankaya borcu olanlara iyi haber! Kredilere yapılandırma geldi

Düşük faizli kredi fırsatları cebi zorda olan vatandaşa nefes aldırıyor. Pandeminin başından bu yana sağlık dışında özellikle ekonomik anlamda çoğu kişi epey zor zamanlar geçirdi. 

Koronavirüs pandemisiyle başlayan tam kapanma hafta süreci, sonu yasakları bazı çalışma faaliyetlerine getirilen kısıtlamalar vatandaşların belini büktü. Durum böyle olunca çoğu kişi çareyi kredi çekmekte buldu.

Kamu bankaları bu süreçte düşük faizli kredi fırsatı sunmuştu. Düşük faizli ihtiyaç kredileri vatandaşa adeta nefes aldırmıştı. 

 Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası şimdi de 6 ay geri ödemesiz verdikleri kredilere yapılandırma fırsatı veriyor. 

Koronavirüs pandemisi nedeniyle nakit ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar için yüzde 0.49 faiz oranıyla kamu bankaları temel ihtiyaç destek kredisini devreye almıştı.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın verdiği bu krediler 36 ay vadeli olup 6 ay geri ödemesiz 30 ay boyunca eşit taksitlerle ödeniyor.

3, 5, 7.5, 10 bin liraya kadar verilen krediler yüzde 0.49 faiz oranıyla dağıtılmıştı.

Aylık geliri 5 bin liranın altında olduğunu beyan eden kişilere kredi çıkmıştı.

KREDİLER YAPILANDIRILIYOR

Düşük faizi nedeniyle ödemesi de oldukça kolay olan kredilere ilişkin kamu bankaları yapılandırma seçeneğini sunmaya başladı. Milyonlarca kişinin yararlandığı kredi ile milyarlarca lira dağıtılmıştı.

YAPILANDIRMADA 36 AY SÜRE UZATIMI

Hürriyet'te yer alan habere göre, temel ihtiyaç destek kredisini yapılandırmak isteyenler 18 ile 36 ay arasında vade uzatımı yapabiliyor. Vade uzatımı ile taksitler daha da düşerken faiz oranı ise yüzde 1.42 olarak düzenlenmiş durumda.

YAPILANDIRMA İNTERNET ŞUBESİ VEYA MOBİL BANKACILIKTAN YAPILIYOR

Yapılandırma, internet bankacılığı ya da akıllı telefonlardan mobil bankacılık kullanılarak yapılabiliyor.

Menüden 'Krediler' bölümüne girildiğinde 'Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi Yapılandırma' seçeneği seçildiğinde BTİDK Vade Uzatımı işaretlenerek ilgili kredi seçimi yapılarak 18 ile 36 ay arasında istenen vade dilimi belirlenerek yapılandırma gerçekleşiyor.

  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.