Hava Durumu

'Barış Oyunu' Gemlik'te ayakta alkışlandı

Gemlik Belediyesi ve Bursa Barosu işbirliği ile düzenlenen "1. Özgür Aksoy Tiyatro Buluşması" etkinlikleri, Cuma akşamı Cemil Meriç Kültür Merkezi'nde sahnelenen "Barış Oyunu" ile başladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2019 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2019 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Barış Oyunu' Gemlik'te ayakta alkışlandı

Salonun tamamen dolduğu ve oyunun başlamasına kısa süre gelenlerin yer bulmakta zorlandığı program İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başladı. Aksoy'un kısaca anlatıldığı açılış konuşmasından sonra Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Metin Öztosun izleyenleri selamlayarak Aksoy'a yazılmış bir şiir okudu.

Öztosun'dan sonra kürsüye gelen Gemlik Belediye Başkanvekili Av. Mert Dimili Bursa Barosu'nun mensubu olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek "Özgür tiyatroyu çok severdi. Kitapları ve sanatı çok severdi. İnsanları çok severdi. Barış isterdi her zaman. İlk gösterimizin adı Barış Oyunu. Etkinlikte emeği geçen herkesi kutluyorum. Özgür Aksoy'a bir kez daha rahmet diliyor, ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

Aristofanes'in yazdığı klasik oyunun yönetmenliğini Av. İzzet Boğa üstlendi. Oyunda Murat Özdemir, İsmail Metin, İnci Kutgün, Nur Hilal Sarıkartal, İsmail İşyapan, Süheyla Toppamuk, Çetin Cambaz, Hande Yiğitarslan Abay, Umut Mısır, Edanur Şenyüz, Selin İlkiz Öztürk, Bengisu Kutlu Mısır, Anıl Şimşek, Tuğçe Alsaç, Murat Küçükyıldız, Begüm Topçu, Tuğçe Topuz, Vidadi Demirci, Esra Meral, Nisa Ören rol aldı.

Oyundan sonra Yönetmen İzzet Boğa ve Metin Öztosun'a plaket ve çiçeklerini Başkan Vekili Mert Dimili takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.