Hava Durumu

Barzani'nin referandum teklifine İbadi'den red!

Irak Başbakanı İbadi, IKBY Başkanı Mesud Barzani tarafından sunulan "referandumu dondurma" teklifine karşı çıktığını açıkladı. İbadi, referandumun dondurulmasını değil iptal edilmesini istediklerini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2017 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2017 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Barzani'nin referandum teklifine İbadi'den red!

IKBY'den yapılan yazılı açıklamada, "Irak ve Kürdistan'ın karşı karşıya bulunduğu tehlikeli durumun Iraklı güçlerle Peşmerge arasında çatışmaya sevk etmemesi için herkes tarihi sorumluluk yükleniyor" denildi.

Yaşanan çatışmanın iki taraftan da kayıplar verdiğine yönelik yapılan açıklamada, bu durumun kanlı bir savaşa yol açabileceği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  yapılan referanduma sert bir dille karşı çıkmış ve Irak'ın bütünlüğünden yana olduklarını söylemişti.

Erdoğan ayrıca, "Bundan sonra Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi bakalım petrolünü nereye akıtacak ya da satacak. Vana bizde. Kapattığımız anda o iş de bitti" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan dün  Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Erdoğan toplantıda, "Özellikle son dönemde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin almış olduğu gayri meşru referandum kararına ilişkin üzüntümüz ortadaydı. Buna ilişkin düşüncemizin değişmediğini ifade ettik. Başından itibaren biz Irak'ta toprak bütünlüğünden yana olduğumuzu ifade ettik. Bundan sonra da ifade edeceğiz. Bunu kabullenmemiz mümkün değildi. Yapmış olduğumuz bazı uyarılara rağmen herhangi bir olumlu gelişme olmayınca da bazı yaptırım kararlarını almak zorunda kaldık" ifadelerini kullandı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.