Hava Durumu

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı! Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açılışında yaptığı konuşmada, "İstanbul, uluslararası sağlık merkezi durumuma gelmiştir." dedi. Erdoğan ayrıca, Türkiye'nin 82 ülkeye tıbbi malzeme gönderdiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2020 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2020 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açıldı! Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11.45 sıralarında helikopterle Huber Köşkü'nden ayrılarak açılışı yapılacak Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helikopteri hastanenin çatısında bulunan piste iniş yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve yetkililerle birlikte hastanede incelemelerde bulunan Erdoğan, ilgililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları: 

Sayın Abe ile beraber açılışını yaptığımız şehir hastanesinin ülkemiz, milletimiz ve güzel İstanbul için hayırlı olmasını diliyorum. Abe'ye iştirak ettiği için ülkem ve milletim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu muhteşem eserin inşasında emeği, alın teri bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bugün köklü Türk-Japon dostluğuna yeni bir halka daha ekliyoruz. Hastanenin adını iki ülke iş birliğine yaraşır şekilde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak belirledik. Çevresindeki 15 dönümlük alanı binden fazla çam ve kiraz çiçeği sakura ağacı ile donattık. Bu bizim özellikle dostluğumuzun kalıcı olmasını sembolize eden adımlar oluyor. Türk-Japon iş birliğinin de bir ifadesidir. 789 bin metrekare arsa alanına kurulu, 1 milyon 21 bin kapalı alanı ile bu hastane dünyanın sayılı hastaneleri arasına girmiştir.

"ARTIK İSTANBUL ULUSLARARASI BİR SAĞLIK MERKEZİ HALİNE GELMİŞTİR"

Toplam 107 branşta hizmet verecek hastanede günlük 35 bin ayaktan hasta alınmasını, 500 özellikli ameliyat yapılmasını planlıyoruz. İstanbul Havalimanı'na yakınlığı ile yabancı misafirlere de hizmet verecektir. Artık İstanbul uluslararası bir sağlık merkezi durumuna gelmiştir. 

İlaç noktasında adil bir noktada paylaşacaklarını ifade etmesi Türkiye'yi de bu kapsamda ifade etmesi. Kendisine şahsım ve milletim adına çok çok teşekkür ediyorum. Sağlık sistemlerinin çöktüğü bir dönemde Türkiye ve Japonya örnek bir başarı sergiliyor. Dün itibarıyla günlük vaka sayımızı 1000'in altına düşürdük, diğer göstergelerde de olumlu gelişme var. İlaç, maske, koruyucu malzemeler ve tıbbi teçhizat konusunda hamdolsun hiçbir eksiğimiz bulunmuyor. Dost ve kardeş ülkelere yardım göndermeye devam edeceğiz. 82 ülkeye tıbbi malzeme ve maske gönderdik. Elimizdeki tüm imkanları insanlık için seferber etmeyi sürdüreceğiz. 

Bizim erguvan gibidir sakura, çam çok sağlıklıdır, 4 mevsim diridir. Ağırlıklı olarak firmadan bir ricada bulundum. Ne kadar ladin bulursan buraya getir ve burası adeta çam ormanı haline dönüşsün. Kendileri de şu anda Türkiye'nin neresinde ladin varsa topluyor." 

JAPON BAŞBAKANI ABE'DEN TÜRK HALKINA MESAJ

Törene video konferans yöntemiyle katılan Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin açıklamaları:

Geçen günkü telefon görüşmesinde sayın Erdoğan tarafından video konferans ile katılmak üzere hastanenin resmi açılış törenine davet edildim. Bana bundan 7 yıl önce Marmaray'ın açılışına sayın Erdoğan ile katıldığımı hatırlattı. Koronavirüs nedeniyle bugün İstanbul'u ziyaret ederek tören yerinde olmam mümkün olmadı fakat böylece video ile katılabilmekten büyük mutluluk duyuyorum. Koronavirüsle mücadelede Avigan ilacını Türkiye'ye de bağışlıyoruz. 60'dan fazla ülkeye yardım eden Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Çeşitli alanlarda Türkiye ile de iş birliği yapmak isteriz. 

BAKAN KOCA: ŞEHİR HASTANELERİ MÜSTESNA BİRER ÜS OLACAK

Hastanenin açılış töreninde konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları:

Şehir hastanelerimiz tehlikelere önceden set çeken birer tedbir olmuştur. Salgınla mücadelede yükü ağırlıklı olarak bu hastanelerimiz sırtlamıştır. Şehir hastaneleri, hastanın artık başka bir sağlık kurumuna sevk edilmediği müstesna birer üs olacaktır. Ülkemizi uluslararası sağlık turizmi ve eğitiminin önemli bir destinasyonu haline getirmekte önemli bir adım daha atmış oluyoruz. Türkiye tüm dünyaya sağlık hizmeti sunmaya adaydır.

HASTANENİN ÖZELLİKLERİ

Dünyanın birçok ülkesini etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemi sürecinde de sağlıkta hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkaran şehir hastaneleri, mücadeleye, sahip olduğu en son teknoloji, fiziki altyapı ve nitelikli yatak kapasitesi ile en büyük katkıyı sunan sağlık üsleri arasında yer alıyor.

İLK ETABI 20 NİSAN'DA HİZMETE ALINDI

Covid-19 ile mücadele süresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısa sürede faaliyete alınacağını müjdelemesinin ardından inşa çalışmalarına hız verilen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin ilk etabı, 20 Nisan'da hizmete alındı.

Türkiye'nin hizmet yarışına önemli katkılar sunacak hastanede ilk etabın açıldığı tarihten bu yana yalnızca Covid-19 hastalarına hizmet veriliyor.

DEPREME DAYANIKLI İNŞA EDİLDİ

789 bin metrekare arsa alanı üzerine kurulu ve 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alana sahip hastane, 2 bin 68 sismik izolatör ile depreme dayanaklı olarak inşa edildi.

2 BİN 682 YATAK KAPASİTESİ

Ayrıca, 3 heliportu bulunan, 10 bloktan oluşan hastane, 456'sı yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 2 bin 682 yatak kapasitesine sahip.

Özellikle yoğun bakım ihtiyacının olduğu bir dönemde önemli bir işlev üstlenecek hastanede, 30 bin metrekare kapalı alan içinde erişkin, çocuk, travma ve kadın doğum olmak üzere 4 ayrı acil servis bulunuyor.

Hastanede, günlük asgari 7 bin hastaya hizmet verecek düzeyde tanı ve tedavi üniteleri olan acil servislerde, negatif basınçlı odaların da bulunduğu ve gerektiğinde acil yoğun bakım şartlarının sağlanabileceği 226 gözlem alanı yer alıyor.

725 poliklinik odası, 3'ü hibrit toplam 90 ameliyathanesi ile hastane, günlük 35 bin ayaktan hasta alabilecek ve 500 özellikli ameliyat yapılabilecek kapasiteye sahip.

107 BRANŞTA HİZMET VERECEK

Çocuk ve erişkinler için toplam 107 branşta hizmet verecek hastanede, en gelişmiş tıbbi cihazlar ve donanım ile ileri düzeyde tanı ve tedavi imkanları sunuluyor.

Ameliyat sırasında hastaya anestezi halindeyken ışın tedavisi uygulanabilen "Xoft Intraoperatif Radyoterapi" (IORT) sistemi de ilk defa bu hastanede kullanılacak.

Öte yandan, "Enerji ve Çevre Dostu" tasarımlarla inşa edilen hastanede, 654 kişilik 2 konferans salonu da bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.